BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezayir'deki orman yangınlarında ölü sayısı 31'e çıktı----

Cezayir'deki orman yangınlarında ölü sayısı 31'e çıktı

Cezayir'deki orman yangınlarında ölü sayısı 31'e çıktı
18 Ağustos 2022 - 14:54 www.finansgundem.com

Cezayir'in çeşitli kentlerindeki orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 31'e, yaralı sayısı 160'a yükseldi.


Cezayir İçişlerine Bağlı Sivil Savunma Başkanlığı, Tunus sınırındaki Et-Tarif kentindeki orman yangınında 4 kişinin, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Kalime kentindeki yangında da 1 kişinin öldüğünü bildirdi. Böylece dünden beri süren yangınlarda ölü sayısının 31'e, yaralı sayısının da 160'a çıktığı aktarıldı. Yerel basına göre onlarca kişi hala kayıp.

Yollar kapandı

Savunma Bakanlığına bağlı Jandarma Komutanlığı, orman yangınlarından etkilenen kuzeydoğu vilayetlerinde bazı yolların hala trafiğe kapalı olduğunu duyurdu.

Ülke basınında yer alan haberlere göre Başbakan Eymen bin Abdurrahman, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un talimatı üzerine bu sabah Et-Tarif kentine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Et-Tarif kül oldu

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde özellikle Et-Tarif kentindeki yangının boyutu dikkati çekiyor. Et-Tarif kentindeki çok büyük ormanlık alanın kül olduğu, hayvanat bahçesinin neredeyse tamamen yok olduğu ve ülkenin en önemli milli parklarından biri olarak bilinen El-Kala Milli Parkı'nın büyük kısmının da zarar gördüğü görülüyor.

Ülkedeki orman yangınları

Cezayir İçişleri Bakanı Kemal Belcud, dün akşam devlet televizyonundan, ülkedeki orman yangınlarında Tunus sınırındaki Et-Tarif kentinde 24, kuzeydeki Setif kentinde de 2 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Belcud, son haftalarda ülkedeki hava sıcaklıklarının 47 dereceyi geçtiğine dikkati çekerek, ağustosun başından bu yana birçok kentte ormanlık alanlarda 106 noktada yangın çıktığını, bu yangınların bazılarının kasten çıkarıldığını, bazılarının ise doğal sonuçlarla meydana geldiğini söylemişti.

2 bin 400 hektar yok oldu

Şu ana kadar devam eden yangınlarda 2 bin 400 hektarlık orman ve makilik alanın kül olduğunu aktaran Belcud, binlerce personelle havadan ve karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydetmişti.

Cezayir'de orman yangını: 26 kişi hayatını kaybetti

 

Libya, 4 yıl sonra Cezayir’e Büyükelçi atadı

 

Tebbun, Türkiye-Cezayir ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu

 

Bakan Derya Yanık Cezayir'de

 

Cezayir, İspanya ile ticari ilişkilerini yeniden başlattı

 

2 Rus savaş gemisi Cezayir limanına demirledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)