BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezayir, Fransa'ya öfkeli...Belgesel krizi!----

Cezayir, Fransa'ya öfkeli...Belgesel krizi!

Cezayir, Fransa'ya öfkeli...Belgesel krizi!
28 Mayıs 2020 - 12:16 www.finansgundem.com

Cezayir 'Hirak' belgeselinin yayınlanmasının ardından Paris Büyükelçisi’ni istişare için ülkeye çağırdı

Cezayir Dışişleri Bakanlığı çarşamba günü Fransız televizyon kanallarında Cezayir’de rejime karşı yapılan halk hareketi (Hirak) ile ilgili belgeselleri yayınlamasının ardından Paris Büyükelçisi’ni görüşmek amacıyla çağırdığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“En son ‘France 5’ ve ‘Parlamento’ kanallarının 26 Mayıs 2020 tarihinde, ifade özgürlüğü bahanesi altında sürekli ve tekrarlayan bir şekilde söz konusu programları yayınlaması aslında Cezayir halkına ve Cezayir Silahlı Kuvvetleri ile Ulusal Kurtuluş Ordusu da dahil olmak üzere Cezayir kurumlarına karşı saldırıdan başka bir şey değildir. Bu önyargı ve düşmanlık Cezayir’in bağımsızlığından 58 yıl sonra iki ülke ilişkilerinde yaşanan sakinliği bozmak isteyen bazı çevrelerin karşılıklı çıkarların ve saygının korunmasına karşı devam eden art niyeti ortaya çıkarıyor.”

Cezayir'deki gösteri hareketi Hirak, 1962'de ülkenin bağımsızlığından bu yana süregelen yönetim sisteminin tamamen değişmesini istiyor. Hareket 20 yıl yönetimde kalmasının ardından Abdülaziz Buteflika’yı iktidardan düşürmüş ancak rejimin tüm unsurlarını ve uygulamalarını uzaklaştırmayı başaramamıştı.

Cezayir’de Kovid-19 tehlikesi nedeniyle her türlü gösterinin yasaklanmasına rağmen Ramazan Bayramı sırasında rejime karşı düzenlenen Hirak hareketi sebebiyle tutuklananlara destek amacıyla protestolar gerçekleştirildi.

Cezayir’de korona virüs salgının yayılmasıyla birlikte gösteriler mart ayının ortasında durmuştu.

Hükümet krizle mücadele kapsamında mart ayı ortasında ülke genelinde her türlü siyasi, kültürel, dini ve spor etkinliğini yasakladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)