BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCeza ve virüs kıskacında kalan BNP Paribas küçülüyor----

Ceza ve virüs kıskacında kalan BNP Paribas küçülüyor

Ceza ve virüs kıskacında kalan BNP Paribas küçülüyor
24 Eylül 2020 - 16:33 www.finansgundem.com

Fransız bankası BNP Paribas İsviçre’deki emtia kolunu durdurmaya karar verdi. Bankanın kararında ABD yaptırımlarını ihlal etmesi nedeniyle ödediği cezanın ve korona virüs sürecinde bir türlü kâra geçememesinin etkili olduğu değerlendiriliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız bankası BNP Paribas’ın İsviçre kolunda yapılan açıklamada finans işletmesinin emtia ticareti birimini kapattıklarını açıkladı. Bankanın kararında korona virüs krizinin oluşturduğu temerrüt durumu ve ABD yaptırımlarını ihlal etmesi etkili oldu.

Finans endüstrisi kaynakları BNP biriminin 2014 yılında ABD yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ödediği 8,9 milyar dolarlık para cezasının yol açtığı hasardan bu yana kâra geçmek için mücadele ettiğini belirtiyor.

BNP'nin İsviçre kolu yaptığı açıklamada, "BNP Paribas emtia işlem finansman faaliyetlerini durdurmaya karar verdi" diyerek, bunun Cenevre'deki 120 çalışanı etkileyebileceğini de sözlerine ekledi.

Banka kapanma için bir takvim vermemekle birlikte, müşterilerin çıkarlarının korunacağını belirterek, kurumsal bankacılık ve varlık yönetimine yeniden odaklanılacağını da açıklamasına ekledi.

Hollanda bankası ABN Amro da geçen ay, bir dizi kayıp sonrasında emtia ticareti finansmanından çekildiğini duyurmuştu.

BNP geçtiğimiz yıl İsviçre’deki 1.400 civarındaki çalışanının 250’sinin içine son vermeyi değerlendirdiklerini belirtmişti.

BNP Paribas karını yüzde 28 artırdı

 

Deutsche Bank, hisse ana aracılık operasyonunu BNP Paribas'a satmak için anlaştı

 

BNP Paribas, anlaşmasız Brexit beklentisini yüzde 50'ye yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)