BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇevreye 1.5 milyar TL harcadık----

Çevreye 1.5 milyar TL harcadık

Çevreye 1.5 milyar TL harcadık
13 Haziran 2013 - 12:54 www.finansgundem.com

Bakan Taner Yıldız, çevre projelerine 10 yılda yaklaşık 1.5 milyar TL harcadıklarını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çevre projelerine 10 yılda yaklaşık 1.5 milyar TL harcadıklarını bildirdi.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin hisse satış sözleşmesi imza töreni Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Bakan Yıldız, törende yaptığı konuşmada, doğalgaz dağıtım sektöründeki özelleştirmelerde geriye sadece İstanbul’un kaldığını, bunun da tamamlanmasıyla Türkiye’de özelleştirilmemiş doğalgaz şirketinin kalmayacağını belirtti.
Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin 1 milyar 162 milyon dolar bedelle özelleştirildiğini ifade eden Yıldız, bunun büyük kısmının BOTAŞ’ın alacağını, geri kalan kısmının ise Hazine’ye ve bir miktar da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kalacağını söyledi.
Son dönemde çevre hassasiyeti gerekçesiyle düzenlenen eylemlerden de bahseden Yıldız, “Geçmişte hava kirliliğinden dolayı okullar tatil edilirdi. ‘Dışarı çıkmayın, hava çok kirli’ diye anonslar yapılırdı. Yanmamış kömür tozlarını solurdunuz. Şu anda doğalgaz ithalatından bahsediyoruz, ithalat rakamlarından da şikayet ediyoruz ama her külfetin bir nimeti vardır. Bugün şehirlerimizde Ankara başta olmak üzere hava kirliliği açısından çok ciddi bir ilerleme kaydedilmiştir. Daha fazla refahı hak eden insanımıza daha fazlasını verebilmemiz lazım. Bunda tabi ki kırıp döken eylemcilerimizin de nasibi var. Bu doğalgaz, enerji hizmetlerinden onlar da yararlanacaklar. Sayın Başbakanımız boşuna söylemiyor ‘Ben yüzde 100'ün başbakanıyım’ diye. Biz, bu hizmetlerimizi hiçbir ayrım yapmadan, hak etmediğimiz bir kısım davranışlara rağmen halkımızın tamamına götürmeye devam edeceğiz, bu hizmetleri yurdun dört bir yanına iletmiş olacağız” diye konuştu.
335 TL YATIRAN ELEKTRİK ABONELERİNE, DOĞALGAZ İLETİM HATTI ÇEKİLECEK
Yıldız, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerde elektrik abonelerinin yüzde 60’ının, 29 Ekim 2013’e kadar 335 TL yatırmaları halinde oraya doğalgaz iletim hattının çekilebileceğini kaydetti. Bunun yaklaşık 500 milyon TL’lik bir yatırımı kapsadığını söyleyen Yıldız, “Şu ana kadar vatandaşımızın yüzde 83’ünün doğalgaza erişim imkanı var. Yani vatandaşlarımızın yüzde 83'ü, istiyor olmaları halinde abone olabilirler. Bu önemli bir rakam” şeklinde konuştu. Yıldız, konuşmasında şunları kaydetti:
“Biz çevreye rağmen değil, çevreyle beraber bu işlemleri yapıyoruz. Hele hele enerji sektöründe biz termik santrallerden dolayı, kömür santrallerinden dolayı geçtiğimiz 10 yıl içinde çok ciddi rehabilitasyon yaptık. Yani çevre projelerine yaklaşık 1.5 milyar TL harcadık. Bu çevre bizim. Biz ne çevreden ne de enerji projelerinden vazgeçeriz. Hepsini bir arada yapacağız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)