BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCevdet Yılmaz: Yapısal reformları hayata geçireceğiz----

Cevdet Yılmaz: Yapısal reformları hayata geçireceğiz

Cevdet Yılmaz: Yapısal reformları hayata geçireceğiz
02 Şubat 2024 - 14:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Verimliliği ve katma değeri daha yüksek bir ekonomi oluşturma hedefimiz doğrultusunda yapısal reformlarımızı hayata geçireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 20 milyar 28 milyon dolar olarak açıkladığı ocak ayı ihracat rakamına ilişkin paylaşımına yer vererek, değerlendirmelerde bulundu.

Dünya büyüme ve ticaretinin, tarihsel ortalamaların altında seyrettiği, bölgede jeopolitik gerilimlerin yaşandığı bir dönemde, ihracatçıları sergilediği yüksek performans dolayısıyla tebrik eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir yandan enflasyon ile kararlı mücadele ederken, diğer yandan ihracat odaklı kalkınma hamlemize devam edeceğiz. İç tasarrufları artırarak cari açığı düşürürken, yeşil ve dijital dönüşümünü hızlandırmış, verimliliği ve katma değeri daha yüksek bir ekonomi oluşturma hedefimiz doğrultusunda yapısal reformlarımızı hayata geçireceğiz. Siyasi istikrar ve güven ikliminde tüm paydaşlarımızla istişare içinde Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı'mızda ortaya koyduğumuz politikaları etkin bir koordinasyon ve takım çalışmasıyla uygulayarak, ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşıyacağız."

Dış ticaret açığı yüzde 67 azaldı

 

Yılmaz: 2026 yılı hedefimiz enflasyonu tek haneye düşürmek

 

Cevdet Yılmaz: Türkiye sorun çözücü bir aktör

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)