BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO’lar iklim aktivistleri korkusundan güvenliği sıkı tutuyor----

CEO’lar iklim aktivistleri korkusundan güvenliği sıkı tutuyor

CEO’lar iklim aktivistleri korkusundan güvenliği sıkı tutuyor
21 Haziran 2023 - 16:07 www.finansgundem.com

İklim aktivistleriyle ilgili endişeler üst düzey finans yöneticilerinin kâbusu oldu. Şirketlerin özel güvenlik talepleri katlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra finans firmalarının iklim aktivistleriyle başı dertte. Financial News’in haberine göre, ardı arkası kesilmeyen protestolar nedeniyle üst düzey yöneticilerin profesyonel güvenlik görevlisi talepleri arttı.

Habere göre finans firmaları iklim aktivistleri nedeniyle alarm durumuna geçti ve aktivistlerin erişiminin mümkün olduğu hissedar toplantıları gibi etkinliklerde güvenlikler özellikle artırılıyor.

İngiltere borsasında listelenen Finans firması Abrdn iklim protestolarını güvenlik stratejilerine dahil eden firmalar arasında yer alıyor. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, ABD'deki üst düzey yöneticiler için güvenliği de artırdı. Deutsche Bank’ın çoğunluk payına sahip olduğu Alman varlık yöneticisi DWS aldıkları tehdit mesajları sonrasında eski CEO’su için korumalarını artırdı.

Abrdn sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında, “Özellikle iklim değişikliği ile ilgili artan aktivizm ve protesto seviyesi, devam etmesini beklediğimiz bir şeydir. Bu alan güvenlik ve sağlamlık planlamasıyla giderek daha alakalı bir faktör haline geldi. Tüm çalışanların güvenliği büyük önem taşıyor ve kurum içi fiziksel güvenlik ekibimiz, optimum güvenlik seviyelerinin yerinde olmasını sağlamak için gereksinimleri ve prosedürleri sürekli olarak değerlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Londra merkezli özel güvenlik şirketi Intelligent Protection International hedge fonları da dahil olmak üzere finansal hizmetler firmalarına güvenlik hizmeti sağlıyor. Şirket, üst düzey yöneticiler için kişisel güvenlik görevlileri, şoförler ve gizli koruma personeli sağlıyor.

Firmanın CEO’su Alex Bomberg son bir yılda özel güvenlik talebinin ikiye katlandığını söyledi. Bomberg’e göre kıdemli personellerin iklim aktivistlerinin saldırıları ve diğer protestolardan korunmak istemesi bu talep artışının başlıca nedeniydi.

CEO açıklamasında, “Finansal olmayan riskler daha önemli hale geliyor. Üst düzey yöneticiler bir şirketin varlığıdır. Güvenlik görevlisinin rolü sadece güvenliği sağlamak değildir. Bu ilk yardım konusunda yüksek eğitimli, dinamik risk kararları verme konusunda deneyimli birine sahip olmak demektir. Sadece takım elbiseli yabancıları bloke eden birinden bahsetmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bomberg, “İnsanlar sokakta işlerin nasıl yürüyebileceğinin farkında değil. Bir CEO bir röportaja gidebilir ve vardıklarında üzerlerine bir şeyler atılabilir. Her zaman için endişelenilen konulardan biri olsa da asıl konumuz soygunlar değil. İşimiz daha çok kapınızın eşiğinde bulunan protestocularla alakalıdır” dedi.

Habere göre sadece Londra merkezli finans firmaları iklim aktivistleri konusunda endişeli değil. BlackRock’ın nisan ayında paylaştığı bir raporda, CEO Larry Fink ve Yönetim Kurulu Başkanı Rob Kapito için ABD’de özel güvenlik ödemesi yaptığı görülüyor ve bu hizmetler konut güvenliğini de kapsıyor. Dev yatırım firmasından yapılan açıklamada “şirketin CEO’su ve başkanı olarak rolleriyle bağlantılı olan güvenlik tehditlerini ele almak” için güvenlik hizmetinin sunulduğu belirtildi.

BlackRock, güvenliğin arttırılmasının bir nedenini belirtmese de Fink, firmanın ESG'ye yaklaşımı nedeniyle ABD'de iki ateş arasında kaldığı biliniyor. Fink ocak ayında Bloomberg'e verdiği röportajda "saldırıların artık kişisel" nitelik taşıdığını söylemişti.

BlackRock, Londra merkezli yöneticileri için güvenlik konusunda yorum yapmadı, ancak "çalışanları ve ofisleri korumayı amaçlayan sağlam bir güvenlik programına" sahip olduklarını söyledi.

DWS yetkilileri, Financial News'e verdiği demeçte, eski CEO'su Asoka Woehrmann'ın tehdit mektupları almasının ardından kişisel güvenliğinin artırıldığını açıkladı. Uluslararası haber ajanslarında yer alan bilgilere göre Woehrmann’a beyaz toz ve tehdit mektupları gönderilmişti. Mektuplardan birinde, “DWS’in mezar kazıcısı… Yaptıklarının karşılığını göreceksin, bombanın zamanı azalıyor… Artık istifa et!” ifadeleri yer alıyordu.

Bir adet kırmızı haç imleci içeren mektup varlık yöneticine yönelik yeşil politikalar üzerine beyin yıkama suçlamalarının ardından geldi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, finans dünyasının dışında enerji şirketi Shell’in CEO’su Wael Sawan da iklim protestocularından nasibini aldı. Protestocular geçen ay üst düzey yöneticilerin olduğu sahneyi basmaya çalıştı. Londa merkezli enerji devinin yıllık hissedarlar toplantısı güvenlik görevlilerinin müdahalesini gerektirdi.

Müşterilerine yakın koruma sağlayan özel güvenlik firması UMBRA Internatioanl’ın Kurucusu Kate Bright İngiltere’deki özel güvenlik sektörünün ‘katlanarak büyüdüğünü” söyledi.

Bright, “Herhangi bir şekilde halk tarafından tanınan bir figür olmak için kötü bir zaman. Kâr amacı gütmekten başka bir amacı olmayan herhangi bir büyük işletme yöneticisi için her zaman sözlerini tutmadıkları gerekçesiyle suçlanma riskleri var. Risk açısından sorumlu tutulacak olanlar, görünmez olmaya çalışan, çok fazla zaman ve para harcayan, aniden görünür hale gelen insanlar olacaktır. Yöneticiler organize ve rastgele güvenlik ihlalleri için bir hedef haline gelebilir” dedi.

Dünyanın en zenginleri bu projede bir araya geldi

 

Yapay zekâ şirketlerine trilyonlarca dolarlık ‘etik’ baskısı

 

Yapay zeka ile siyasi görüş tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)