BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCenteno'dan korona virüs için ilginç benzetme: Savaş dönemi gibi ----

Centeno'dan korona virüs için ilginç benzetme: Savaş dönemi gibi

Centeno'dan korona virüs için ilginç benzetme: Savaş dönemi gibi
17 Mart 2020 - 01:02 www.finansgundem.com

Euro Grubu Başkanı Centeno, "Korona virüs ile mücadele için getirilen zorunlu sınırlama ekonomilerimizi savaş zamanları haline getiriyor" dedi

Euro Grubu Başkanı ve Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno, yeni tip korona virüsün (Covid-19) Avrupa ekonomisinde savaş dönemi etkisi yaptığını söyledi.

Centeno, euro para birimini kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi 19 ülkenin maliye bakanlarının telekonferansla gerçekleştireceği Euro Grubu toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Korona virüs salgınının olağanüstü bir durum halini aldığını anımsatan Centeno, toplantıda virüsün ekonomik sonuçlarına karşı nasıl mücadele edileceğinin görüşüleceğini anlattı.

Centeno, toplantıda başta KOBİ (küçük ve orta büyüklükteki işletmeler) olmak üzere firmalara likidite desteği sağlanması, çalışanların ve ailelerinin desteklenmesi, üye ülkelerin kamu desteklemelerinde esneklik sağlanması gibi başlıkların ele alınacağını vurguladı.

Korona virüsün henüz tepe noktasına ulaşmadığına ve uzun bir mücadele gerekeceğine dikkati çeken Centeno, "Zorunlu sınırlama ekonomilerimizi savaş zamanları haline getiriyor." diye konuştu.

Macron: Koronavirüse karşı savaştayız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)