BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCenevre görüşmeleri resmen başladı----

Cenevre görüşmeleri resmen başladı

Cenevre görüşmeleri resmen başladı
01 Şubat 2016 - 23:07 www.finansgundem.com

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura açıkladı: "Suriyeli muhaliflerin BM'ye gelmesiyle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladık."

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladıklarını duyurdu.

De Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile BM Cenevre Ofisi'nde bir araya geldikten sonra düzenlediği basın toplantısında, yarın rejim heyeti ile bir araya geleceğini söyledi. 

Suriye halkının yeteri kadar acı çektiğini ve bu görüşmelerin önceki görüşmelerden farklı olması gerektiğine dikkati çeken de Mistura, Viyana görüşmelerinde de belirtildiği gibi Cenevre görüşmelerinin başlamasıyla ateşkesin sağlanmasına yönelik ciddi görüşmelerin başlaması gerektiğini vurguladı. 

Ateşkes görüşmelerinin Uluslararası Suriye Destek Grubu ülkelerinin katılımıyla başlayacağını söyleyen de Mistura, "Suriyeli muhaliflerin BM'ye gelmesiyle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladık" dedi. 

Hem MYK hem de rejim heyeti ile görüşüp onların endişelerini dinleyeceklerini kaydeden de Mistura, hedeflerinin öncelikle görüşmeleri kesintiye uğratmadan devam ettirmek olduğunu ifade etti. 

De Mistura, "Herkesin yapıcı ve etkin bir şekilde görüşmelerde yer alması gerek. Görüşmelere devam edebilmek için odada herkese ihtiyacımız var" dedi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)