BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCemil Ertem faizde ne kadar indirim istedi?----

Cemil Ertem faizde ne kadar indirim istedi?

Cemil Ertem faizde ne kadar indirim istedi?
25 Mart 2016 - 10:01 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Merkez Bankası üst bandı 75 baz puan düşürülseydi daha olumlu olurdu" dedi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Merkez Bankası üst bandı 75 baz puan düşürülseydi daha olumlu olurdu. Merkez'in yalnızca enflasyonu hedefleyen ve finansal piyasalardaki istikrara dönük para politikası izlemesi sorgulanmalı. Merkez'in para politikası ne enflasyonu düşürüyor ne büyümeyi artırıyor. Sıkı para politikası kredi faizlerinin yüksek kalmasına neden oluyor." dedi.

Ertem, Türkiye'deki enflasyonun arz yönlü olduğunu savunarak, öncelikle Türkiye'de enflasyonun tanımlanması gerektiğini söyledi. Ertem, enflasyon karşıtı politikaların ekonomik büyümeyi de desteklemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin yeni bir büyüme politikası izlemesi gerektiğini belirten Ertem, para politikası çerçevesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Ertem, konuyla ilgili soruya verdiği cevapta objektif olarak bakıldığında Merkez Bankası'nın başarısız olduğunu düşündüğünü belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)