BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCemaat'ten Gülerce'ye sert yanıt----

Cemaat'ten Gülerce'ye sert yanıt

Cemaat'ten Gülerce'ye sert yanıt
02 Nisan 2014 - 11:40 www.finansgundem.com

Herkul.org editörü Osman Şimşek, Gülerce'nin açıklamaları için 'yakıştıramadım' ifadesini kullandı

Herkul.org yazarı Osman Şimşek, Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'nin 'Cemaat'in 4 hatası oldu' sözlerini eleştirdi.

İşte Şimşek'in yazılı açıklaması:

*Medya’da Hüseyin Gülerce Beyin seçim sonrası yaptığı açıklamalar yer aldı. Nakledilen cümlelerde bir yanlışlık olabileceği ve kendilerince düzeltileceği düşüncesiyle şimdiye kadar bir yorum yazmadım. Fakat, herhangi bir tekzip ya da tashih göremeyince bir iki hususu açıklama ihtiyacı hasıl oldu.

CAMİA'NIN SÖZCÜSÜ DEĞİL

*Öncelikle Hüseyin Ağabeyin de defalarca belirttiği gibi kendisi Camia’nın “sözcü”sü değildir; gazetelerde yer alan yorumlar kendisine aitse sadece şahsını bağlar. Nitekim, şu yazdıklarım da bir sözcü sıfatıyla değil Camia’ya gönül vermiş bir fert vasfıyladır.

Bununla beraber, özellikle dört hususla alakalı nakledilen ifadelerin Camia’nın genel duruşunu yansıtmadığı aşikardır.

*Camia hiçbir zaman kavga taraftarı olmamıştır; hele kendi hükümetine savaş açtığı iddiası gerçekleri ters yüz etmekten ibarettir. Aslında, aylardır Hizmet hareketine yönelik yoğun bir linç kampanyası yürütüldüğü açıktır. En üst düzeydeki yetkililer ve hükûmete yakın medya tarafından ortaya konan öfkeli itham, hakaret ve iftiralarla nefret suçu işlenmiştir/işlenmektedir.

*Camia’ya gönül verenler, dün olduğu gibi bugün de nezih üsluplarını namusları gibi koruma gayretindedirler. Maruz kaldıkları tahrik edici dile ve provokatif söylemlere rağmen akl-ı selimden asla ayrılmamışlardır/ayrılmayacaklardır. Yaptıkları açıklamalar, kanuni haklar çerçevesinde, isnat ve iftiralara cevap sadedinde olmuştur. Kimin nasıl bir dil ve üslup kullandığı miting meydanlarında ve seçim konuşmalarında da açıkça görülmüştür.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın ve Hizmet gönüllülerinin defalarca açıkladıkları gibi; Camia’nın herhangi bir partiyle ittifakı kesinlikle söz konusu olmamıştır; bu iddia büyük bir yalandır. (Nitekim, bir saha çalışması yapılsa, değişik bölgelerde liyakatli aday tercihleriyle hemen her partiye oy verilmiş olduğunun görüleceğini zannediyorum.)

*İlk günden beri Hizmet’in felsefesi çoğunlukla beraber hareket etmek değil hep doğrunun ve makulun yanında yer almaktır. Dünden bugüne Camia’nın desteği ya da eleştirileri, manevi buudlu demokrasi, evrensel insan hakları, özgürlükler, şeffaf ve hesap sorulabilir bir devlet gibi değerler etrafında olmuştur; bundan sonra da destek ya da tenkitler değerler üzerinde olacaktır.

Bunları en iyi bilmesi gereken insanlardan biri olarak tanıdığım Hüseyin Gülerce beye o cümleleri yakıştıramadığımı ve hangi sebeple/endişelerle onları telaffuz ettiğini anlayamadığımı da ifade etmeliyim.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sedat02 Nisan 2014 23:00

    Ya Bu hukumete yakın medya derken neyşi kasdediyo sanki Samanyolu Tv önceden başka yeremi yakındı hukumetin ak dediğine apak kara dediğine kapkara dyen bir yandaş medya şimdi CHP ninkine aynısını yapıyor. Yani dünde yalancılardı şimdide yalancılar e haliyle aptal sandıkları insanlar yemedi bunu kendi ayaklarına sıktılar şimdi çıkamıyorlar işin içinden

  • TÜRKİYE ve CEMAAT...02 Nisan 2014 14:18

    cemaatin geleceği için türkiyeyi feda etmek isteyen cemaate halk yaptığı seçimle TÜRKİYENİN GELECEĞİ İÇİN cemaat olmasada olur demiştir.TABİ BUNU ANLAYACAK YÜZ LAZIM.EDEP YAHU...

  • SAVUNMA NORMAL02 Nisan 2014 13:27

    Devlet gücünü arkasına alarak cemaati dövmeyi kafasına koyan zalim bir linç kampanyasına karşı cemaatin savunma refleksi ile yaptığı hal ve hareketler normaldir. Savunurken sesi yüksek çıkmış, başka partiye oy vermiş normaldir. Siz yaptığı yolsuzluklar dolayısıyla kuyruğunu Ergenekon gibi derin terör örgütüne kaptıran İktidarı suçlayın.

  • ALPEREN02 Nisan 2014 11:55

    SAYIN ŞİMŞEK NEREDE YAŞIYOR.BİLEN VARSA HABER VERSİN.

  • yorum02 Nisan 2014 11:53

    iki aydır gazete ve tv lrınde yaptıklarını hiç görmüyo bukadar yalan ve ahlaksızlık olmaz

  • mali02 Nisan 2014 11:51

    Gülerce'nin görüşlerinin nesine itiraz var anlamadım.