BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇelik’teki KDV soygunu için ilan verdi----

Çelik’teki KDV soygunu için ilan verdi

Çelik’teki KDV soygunu için ilan verdi
25 Nisan 2016 - 12:11 www.finansgundem.com

İşadamı Süleyman Günaydın tam sayfa ilanla, ‘tarihin en büyük mali suçu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti.

FINANSGUNDEM.COM  

Çelik sektörünün merkezi Hatay'ın Payas ilçesinde paravan firmalar aracılığıyla, milyarlarca liralık KDV vurgunu yapıldığı iddiaları Beştepe’ye taşındı.

İşadamı Süleyman Günaydın, her yıl milyarlarca dolarlık çelik üretimi ve ihracatın yapıldığı Payas’ta bazı firmaların fatura oyunuyla devleti soyduğunu, büyük vurgunda paralel yapının rol oynadığını, siyaset, işdünyası, bakanlık, emniyet ve medyadaki paralel uzantıların ihbarlara yönelik incelemeyi engellettiğini belirterek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük mali suçu”nu ilan yoluyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti, olaya el koymasını istedi.

Sabah’ta bugün yayınlanan tam sayfa duyuruda konuyla ilgili olarak daha önce çıkan, “Paralel Yapı, vurgun düzeninin devam etmesi için her türlü oyunu yapıyor. Merkezi Payas'ta olan, İstanbul, Ankara, İzmir ve Karabük ayağı da bulunan bu düzen nedeniyle son 5 yılda devletin en az 3 milyar lira vergi kaybı yaşadığı, detaylı inceleme yapılması halinde, bunun 5 milyar liraya ulaşacağı belirtiliyor” haberlerine gönderme yapan Süleyman Günaydın, vurgunun bankalarla ilgili boyutu için de, “Bazı kamu bankalarından verilen 400 milyon TL kredinin battığını” öne sürüyor.

BU HIRSIZLIĞI SİZ DURDURURSUNUZ

“Sayın Cumhurbaşkanım, milyarlarca liralık KDV hırsızlığının ancak zatıaliniz tarafından durdurulacağına inancımız büyüktür” diyen Süleyman Günaydın imzalı duyuru metni şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanım;
Bir ucu Ankara’da bir ucu Hatay’a bağlı Payas ilçesinde olan çelik sektöründe illegal faaliyet gösteren organize bir çete, Cumhuriyet tarihinin en büyük mali suçunu işleyerek devleti soymaktadır.
Bu soygunu önlemek için 4 yıldır uğraşmaktayım.
Belli bir noktada tıkandım.
Çünkü karşıma çıkan büyük ve aşılmaz bir yapının, devleti işlemez hale getirdiğini gördüm.
Konuyla ilgili tespitlerimi geçmişte hem Maliye Bakanlığına hem de emniyet birimlerine ilettim.
Paralel Yapı’ya mensup siyasetçilerle uzantısı olan Hatay’daki bazı işadamları konu hakkında inceleme yapılmasına de engel oldular.
Maliye Bakanlığı ve emniyet birimleri içindeki bazı Paralel unsurlar hala konuyu ört bas etmenin gayretindedirler.
Çelik sektöründe milyarlarca liralık soygunla ilgili haberler en geniş şekliyle Sabah gazetesinde yayınlandı. Böylece ilgililer uyarılmış oldu.
Buna rağmen konuyla ilgili haberlerin haklılığı, bazı kamu bankalarından teminatsız olarak verilen yaklaşık 400.000.000TL (dörtyüzmilyontürklirası) kredinin batması ile tescil edildi.
Bu çeteler devletin KDV’sini çalmakla kalmayıp, sokakta yatan garibanların üzerine bir tas çorba karşılığında şirketler kurdurup, hırsızlığı bu insanların üzerine bırakmaya devam ediyorlar.
Devletin KDV hırsızlığını tespit etmesi; sanki devlet suç işlemiş gibi Paralel Medya üzerinden bir ‘algı’ operasyonu yürütüldü.
Paralel Medya kapanan tesisin işçilerine tazminatlarını, maaşlarını ve sosyal haklarını ödememesinin ve yüzlerce insanın işsiz kalmasının tek suçlusunun devlet olduğu yönünde ‘algı’ oluşturmaya çalıştı.
Yaklaşık 4 yıldır devam eden bu süreçte, Hatay’daki bazı bürokratlar bu konuya ilgisiz kaldılar. ‘Yüzlerce işçi çalıştırılıyor’ zihniyetinin arkasına saklanarak soygunun sürmesine izin verip, söz konusu hırsızlığı yapan bu suç çetesine ‘devlet bu hırsızlığa göz yumuyor’ algısı yaratarak devleti zan altında bıraktılar.
Bu durumdan güç alan diğer bazı tesisler de, KDV hırsızlığını daha da hızlandırdılar.

Sayın Cumhurbaşkanım;
Ben işçi çalıştıran herkesin karşısında önümü iliklerim.
Ama işçi çalıştırıyor olmak hiç kimseye 80 milyonun hakkını çalma yetkisini vermez.
Milyarlarca liralık KDV hırsızlığının ancak zatıaliniz tarafından durdurulacağına inancımız büyüktür.
Saygılarımla arz ederim.
Süleyman Günaydın"

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Paralel25 Nisan 2016 17:04

    Kafalarına kuş sıçsa paralel yaptı. Başka bahaneler bulun artık, çok sıktı paralel lafı. Meridyen yaptı deyin mesela, veya oturan boğa yaptı deyin. Beceriksizliklerinize Değişik bahaneler üretin artık.