BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇelik'in açıklamalarına sendika tepkisi----

Çelik'in açıklamalarına sendika tepkisi

Çelik'in açıklamalarına sendika tepkisi
21 Kasım 2013 - 02:23 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kıdem tazminatı konusunda "Uzlaşma olmazsa aynen devam" sözüne sendikalar tepki gösterdi

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kıdem tazminatıyla ilgili son toplantıyı işaret ederek, “Uzlaşma olmazsa aynen devam” mesajı, sosyal taraflarda farklı tepkilere yol açtı. DİSK, “İşçinin kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz” derken, Hak-İş, “Masada uzlaşmazsak hükümet istediğini yapar” mesajını verdi.

TÜRK-İŞ: TAVRIMIZ DEĞİŞMEYECEK

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak: Kıdemde mevcut duruma dokunulmamasından yanayız. Hükümetten şu ana kadar bize görüşme talebi gelmedi. Eğer son toplantıda biraraya gelirsek yine tavrımız değişmeyecek. Masada konuşuruz ortak bir yol bulmaya çalışırız.

DİSK: KİMSEYE YEDİRMEYİZ

DİSK Başkanı Kani Beko: Kıdem tazminatının kaldırılması veya fona devredilmesi bizim için grev nedenidir. Kıdem bizim son kalelerimizden. Kıdem tazminatıyla işyerine bağı olmayan bir işçinin iş güvencesi olmaz. İşçilerin çalışarak biriktirdiği kıdem tazminatlarını leş kargalarına yedirmemekte kararlıyız.

HAK-İŞ: UZLAŞAMAZSAK DEDİKLERİNİ YAPARLAR

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay:  Bakanlık eğer önümüze çıkarıp net birşey koyarsa konuşuruz. Örgütlüler kıdemi alıyor. Ama 13 milyondan 12 milyonu almıyorsa sorun vardır. Taraflardan bir kısmı ‘evet’ bir kısım ‘hayır’ der. Siyasi irade canı istediğinde ‘şöyle yapıyorum’ diyebilir bugüne kadar demedi mi? (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)