BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇelik üreticileri İran'dan rahatsız----

Çelik üreticileri İran'dan rahatsız

Çelik üreticileri İran'dan rahatsız
02 Mart 2020 - 12:00 www.finansgundem.com

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği(TÇÜD), İran'ın çelik üretimini %47 artırmasının, önümüzdeki dönem için önemli bir tehdit oluşturacağının göstergesi olarak değerlendirileceğini bildirdi.

TÇÜD'nin internet sitesinde yapılan değerlendirmede şu bilgiler verildi:

"Çelik üretimimiz, 2019 yılının Nisan ayında gerçekleşen %2,6 oranındaki artıştan bu yana, ilk defa %17,3 oranında artış gösterdi. Söz konusu gelişme olumlu karşılanmakla birlikte, 2019 yılının Ocak ayında çelik üretiminin %19,4 oranında düşmüş olması sebebiyle, bu artışın önemli ölçüde baz etkisinden kaynaklandığı değerlendirilmekte ve üretimin, 2018 yılı Ocak ayındaki 3.2 milyon tonun da altında gerçekleştiği dikkat çekmektedir.

Yılın son aylarında çelik tüketimindeki hızlı artışın, yurtiçi tedarik ile değil, ithalat yoluyla karşılanması eğiliminin, Ocak ayında da devam ettiği gözlenmekte ve Aralık ayında %100,6 oranında artmış bulunan ithalatın, Ocak ayında %48,6 oranında artış göstermesi, ciddi rahatsızlığa yol açmaktadır.

Öte yandan, dünya ham çelik üretimi Ocak ayında %2,1 artışla 154 milyon ton olur iken, dünyanın en büyük ham çelik üreticisi konumunda bulunan Çin, beklentilerin aksine koronavirüsü salgınından olumsuz etkilenmeyerek çelik üretimini %7,2 arttırmıştır. Büyük çelik üreticisi ülkeler üretim kayıpları yaşarken, İran’ın üretimini %47 oranında artırarak 8. sıraya yükselmesi, önümüzdeki dönem için İran’ın önemli bir tehdit oluşturacağının göstergesi olarak değerlendirilmektedir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)