BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇeçen lider Kadirov Peskov'u hedef aldı----

Çeçen lider Kadirov Peskov'u hedef aldı

Çeçen lider Kadirov Peskov'u hedef aldı
05 Nisan 2022 - 12:52 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sadakatiyle bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'u hedef alarak, Peskov'u vatansever bulmadığını söyledi.

Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov’a ateş püskürdü. Kadirov, İstanbul'daki müzakerelere katılan Ukrayna ekibini de diline doladı ve  Peskov’u savaşın ortasında bile gerçek bir vatansever gibi davranmamakla suçladı. Kadirov, “Bu konuda bir şeyler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Rus siyasi analist Kirill Rogov da konuyla ilgili “Peskov, Putin’in simgesi, bir tür enkarnasyonu olarak kabul ediliyor ve kimse bu duruma itiraz etmiyordu. Ancak şimdi işler değişti” dedi.

Kadirov, güvenlik kanadının liderlerini itibarsızlaştırmak istiyor

Çeçen lider, geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakereleriyle ilgili olarak heyet başkanı Vladimir Medinsky’yi hedef almış, Rus birliklerin Kiev ve çevresinden ayrılmasına itiraz ederek, Medinsky’nin ağzının bantla kapatılmasını önermişti.

İngiliz The Times gazetesine konuşan Rus güvenlik servisinden üst düzey bir isim, Kadirov’un Ukrayna’nın işgaliyle cesaretlendiğini söyledi. İsmi açıklanmayan kişi, “Kadirov, güvenlik kanadının liderlerini itibarsızlaştırmak için Kremlin’de güçlü bir kampanya başlattı. Şimdi öyle bir türbülans var ki başarılı olabilir. Eğer [Putin] ona kısmen de olsa güvenlik bloğunu verirse yarın tüm Rusya elinde olacak” dedi.

'Kadirov, Kremlin için bir sorun'

Ancak Kremlin’e odaklanan siyasi analist Tatiana Stanovaya, Kadirov’un güvenlik kanadının kontrolünü ele geçirmesini beklemenin çok zor olduğunu söyledi. Stanovaya, “Kadirov, Kremlin için bir sorun, evet” derken, “Ancak Putin’in onu Kremlin’e çağırması ve geçemeyeceği kırmızı çizgiler olduğunu söylemesi yeterli. Şu anda başka şeylerle meşgul” diye konuştu.

Peskov beni tebrik etmedi

Kadirov, Peskov’un korgeneralliğe terfi ettiği için kendisini tebrik etmediğini ve bunun yerine sosyal medyaya savaş karşıtı bir mesaj gönderen TV sunucusu Ivan Urgant’ı “büyük vatansever” olarak nitelendirdiğini söyledi.

Peskov, muhatap olmadı

Konuyla ilgili soruların yöneldiği Peskov ise yetkililerin kimin en vatansever olduğunu kanıtlayarak birbirlerini geçmeye çalışmasının yararsız olduğunu söyleyerek Kadirov’un yorumlarını reddetmeye çalıştı.

Kadirov'un namı

Çoğu Müslüman olan Çeçenistan’ı yöneten Kadirov, yıllardır işkence ve infazlar nedeniyle ‘insan hakları ihlalleri’ ile suçlanıyor. Kadirov, Putin’in emirlerine uyan ve her zaman onu destekleyen biri olarak biliniyor. Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını ise Çeçen savaşçılar için ‘cihat’ olarak niteliyor.

Çeçen lider Kadirov’u korgeneralliğe terfi etti

Mariupol'den kaçışlar sürüyor... Kadirov açıkladı: Ele geçirdik!

Kendisine 'Elona' diyen Kadirov'a Musk'tan yanıt gecikmedi!

Putin'in en güvendiği isim Kadirov Kiev'de çıktı!

Kadirov, 5 yaşındaki Rahim'e Mercedes hediye etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)