BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan Hollanda'ya: "Adam olurlar..."----

Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya: "Adam olurlar..."

Çavuşoğlu'ndan Hollanda'ya: Adam olurlar...
11 Mart 2017 - 20:06 www.finansgundem.com

Uçuş izninin iptal edilmesinin ardından sert açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Bakan Kaya'nın Rotterdam Konsolosluğu'na sokulmaması üzerine Hollanda'ya tepkisinin dozunu artırdı: Lanet olsun bunların seçimlerine

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın Türk bakanları engellemesine ilişkin, "Onlar ne adım atarsa, biz de 10 katını atarız" diyerek misilleme uyarısında bulundu.

Çavuşoğlu TRT yayınına katılarak Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına çok sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Lanet olsun bunların seçimine. Kendi ülkesinde bir seçim var diye, bu seçimde (aşırı sağçı Geert) Wilders'a oy kaptırmamak için, başa baş gidiyor diye, Wilders'tan daha öteye giden siyasetçilere lanet olsun. Bunlar gerçekten bu kadar aşağılık bir seviyeye gittiler ve Bakanımızı burada kendi başkonsolosluğumuza almıyorlar." diye konuştu.

Çavuşoğlu, akşam saatlerinden itibaren Avrupalı yetkililerle görüşmeler yaptığını ve bu konudaki tepkilerini dile getirdiği vurguladı.

Hollanda'nın attığı adımları karşılıksız bırakmayacaklarının altını çizen Çavuşoğlu, Ankara ve İstanbul'daki Hollanda Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu ve rezidanslarının etrafında tedbir aldıklarını, giriş çıkışları engelleyeceklerini hatırlattı.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar ne adım atarsa, biz de 10 katını atarız. Bunda bir korkumuz yok ama bu yaptıkları gerçekten insanlığa sığmaz. Bir seçim var diye ve bu siyasetçilerin insanlıktan uzaklaşması ibretlik bir durum. Bir dışişleri bakanının uçuşunun iptal edilmesi hiçbir bakımdan kabul edilebilir değil ama bir kadına ve bir bakana kendi toprağımız olan başkonsolosluğumuza girişine izin verilmemesi Avrupa için bir utanç belgesidir. Bu utancı da yüzlerine hep vuracağız."

Çavuşoğlu, Hollanda hükümetinin uygulamasına tepki vermeleri için diğer ülkeler nezdinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Avrupa'nın birçok ülkesindeki uygulamaların sebebinin Türkiye'deki referandumda taraf tutmak olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "'Evet' çıktıktan sonra yeni Türkiye'nin çok daha istikrarlı, daha özgür bağımsız ülke olacağını çok iyi biliyorlar. Kendi kontrolü altında olmayan bir Türkiye'yi istemiyorlar. İşin özeti bu."

BAKAN SAYAN'IN ARACININ TUTULMASI

Çavuşoğlu, A Haber yayınındaki açıklamasında da Hollanda polisinin Bakan Sayan'ın aracını tutmasına ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"(Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans) Timmermans'ı da aradım. '(Başbakanla da tekrar görüşeceğiz' dedi. Biz de 'Bu rezalete son versin. Bu iş kontrolden çıkmaya başladı. Halkımız da büyük bir hassasiyet gösteriyor. Bu işi tırmandırmak istemiyoruz ama gereken tüm adımları atarız. Bu rezalete derhal son versin' dedik. Tekrar arayacağını söyledi Timmermans."

Hollanda'nın, 16 Nisan'daki referandumda halkın "Evet" diyeceğini gördüğü için "çıldırmış" şekilde hareket ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Bizi durduramayacaklar. Biz yolumuzda emin adımlarla ilerleriz ama bu utanç onlarda bir leke olarak kalacaktır ve Türk halkı bunu unutmayacaktır." dedi.

LALELERİNİ GÖNDERİRİZ

Bakan Çavuşoğlu, Hollanda tarafından bu ülkeye uçuş izninin iptali sonrasında da şu açıklamayı yapmıştı:

"Şimdi biz bu referandumda da, seçim koordinasyon merkezimizin değişik bakanlarımıza ve bizlere yaptığı program çerçevesinde değişik ülkelerde gidip referandumun ne olduğunu anlatıyoruz, anlatacağız. Esasen geçtiğimiz seçimlerde de yine Hollanda, Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre bir çok Avrupa ülkesine giderek bu çalışmaları yaptık. Ben hatta Rotterdam'da da gidip vatandaşlarımızı iş yerlerinde de ziyaret ettim. Aynı şekilde salonda da vatandaşlarımızla bir araya gelmiştik. Şimdi ne değişti de izin vermiyorsunuz, engellemeye çalışıyorsunuz. Bu referandumda niye taraf tutuyorsunuz? Bu referandum ve yeni sistem, anayasadaki değişiklik sizi neden rahatsız etti de engellemeye çalışıyorsunuz. Bunlar biliyor ki Türkiye bu yeni referandum ile beraber daha güçlenecek, daha bağımsız bir ülke olacak, ekonomisi çok daha güçlenecek. Onların tabiri ile tutulamayacak bir ülke olacak."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında Hollanda Dışişleri Bakanı ile de görüştüğünü ve ülkelerindeki seçim sebebiyle sıkıntı yaşayacaklarsa ziyaretini erteleme teklifi de sunduğunu söyledi. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Başbakan'ın sosyal medyadan 'Türk bakanı kabul etmiyoruz'; Wilders gibi yaptığı açıklamaları gördük. Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Açıkça söyledim. 'Seçim öncesi gelmem sizi Wilders karşısında zorda bırakacaksa anlayış gösteririm, seçimden sonra gelirim' dedim. Dostane bir yaklaşım içerisinde. 'Seçim sonrasında da garanti veremem' dedi.

Bu hoş bir şey değil. Benim oraya gelip gelmemem senin garanti vermene bağlı değil. 'Başbakan'ınla görüş bana neticeyi bildir' dedim. Telefon beklerken Hollanda Başbakanı'ndan açıklama geldi. Ucuz bir yöntemle 'Türkiye'den Dışişleri Bakanı müzeleri ve laleleri görmeye gelebilir' demiş. Kendisi açısından utanç verici bir şey. O laleler Osmanlı zamanında gitti oraya. Laleleri geri göndeririz onlara adam olurlar."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • db11 Mart 2017 23:31

    Rezillik bu resmen. Aşağılıyorlar kendilerince. Muhtaçsak kapılarında bekleriz değilsek ciddi karşılıklar veririz...