BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Yargı sürecinin artık sona ermesi gerekiyor----

Çavuşoğlu: Yargı sürecinin artık sona ermesi gerekiyor

Çavuşoğlu: Yargı sürecinin artık sona ermesi gerekiyor
22 Temmuz 2019 - 14:38 www.finansgundem.com

Hakan Atilla'nın tahliyesiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Washington'da devam eden süreç var. Biz bu süreçlerin artık sona ermesi gerektiğini muhataplarımıza söylüyoruz..." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran'a olan yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkum olan ve geçen hafta serbest bırakılan Halkbank eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın geri gönderme merkezinde bulunduğunu, daha sonra Türkiye'ye gönderileceğini söyledi. 

Çavuşoğlu, TGRT televizyonuna yaptığı açıklamada, "Prosedürler uygulanıyor. Geri gönderme merkezine gönderildi, daha sonra Türkiye'ye gönderilecek... Umarım sağlıklı şekilde en 
kısa süre içinde Türkiye'ye gelir" dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, "Diğer taraftan New York'ta mahkeme süreci devam ediyor, Washington'da devam eden süreç var. Biz bu süreçlerin artık sona ermesi gerektiğini muhataplarımıza söylüyoruz... Hazine'ye bağlı OFAC dediğimiz süreç zaten idarenin yürüttüğü süreç, bunların da artık sonlandırılması gerekiyor" dedi. 


ABD Hazinesi'ne bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi'nin (OFAC) ABD'nin yaptırım uyguladığı ülkeler ile bankaların yürüttüğü işlemleri soruşturma yetkisi bulunuyor ve bazı hallerde ceza verme yetkisi bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)