BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇankaya'ya AKP çalımı----

Çankaya'ya AKP çalımı

Çankaya'ya AKP çalımı
10 Temmuz 2013 - 02:35 www.finansgundem.com

AKP, Meclis’te ilk kez CHP’nin bir önergesini kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül’ün personeli, başka bir kuruma atanırsa maaşı düşecek

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği kadrolarında görevli personelin başka kurumlara atanmaları durumunda, mevcut maaşlarını almaya devam etmelerini öngören madde, torba kanun teklifinden çıkarıldı. CHP’nin bu konudaki önergesine AKP’nin de destek vermesi dikkat çekti.
Çıkarılan metinde ‘’Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği kadrolarında görev yaparken, diğer kamu kurumlarına atananların, yeni görevlerinde aldıkları ücretin Cumhurbaşkanlığı’nda aldıkları ücretten daha az olması halinde, aradaki farkın kendilerine ödenmesini’’ öngörüyordu.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, bu madde görüşülürken yaptığı konuşmada ‘’Çalışanlar arasında bir değişiklik ihtimaline göre bu düzenleme yapılmış. Cumhurbaşkanlığı'nın bazı çalışanları başka yerlere gönderilecek ve oralarda hak kaybı olmasın, açacakları davaları kazanmasınlar mantığıyla yapılmak istenen bir düzenleme’’ dedi.
Daha sonra CHP’li  Kazım Kurt, Sinan Aygün, Hülya Güven, Levent Gök ve Gökmen Öğüt’ün bu maddenin metinden çıkarılmasına yönelik önergesi oylandı. Hükümeti temsil eden Çevre Bakanı Erdoğan Bayaktar da önergeye katıldıklarını açıkladı. Daha sonra AKP ve CHP oylarıyla önerge kabul edildi.
Böylelikle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nde çalışan personel başka kamu kurumlarına atanırsa, Çankaya’da çalışırken aldıkları yüksek maaş, ikramiye ve diğer ödemeleri alamayacak ve ilgili kurumun maaş rejimine tabi olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selen10 Temmuz 2013 09:03

    Chp'nin öenergeleri akp tarafından kabul edilmezdi bu kabul edildiğine göre cumhurbaşkanlığı genel sekreterlğinde çalışanlar başka kamu kuruluşuna gittiklerinde maaşlarında pek fark olmaz bu açıkda arada kaynar.