BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCan Dündar'ın 3 yıla kadar hapsi istendi----

Can Dündar'ın 3 yıla kadar hapsi istendi

Can Dündar'ın 3 yıla kadar hapsi istendi
17 Ekim 2016 - 22:20 www.finansgundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle Özgür Gündem gazetesine 1 günlük yayın yönetmenliği yapan Can Dündar'ın 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin bir günlük nöbetçi yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Can Dündar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Can Dündar hakkında nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı gün çıkan iki haberle ilgili olarak, "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22 Haziran 2016'da yayımlanan gazetede yer alan iki haberin içeriği ve görseli incelendiğinde örgütün kendi silahlı eylemlerini meşru gösterme ve övmeye yönelik olduğunun değerlendirildiği ifade edildi. Eser sahibinin belli olmadığı belirtilen iddianamede, Basın Kanunu'ndaki ilgili madde gereği sorumlu yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeninin bu haberin yayınlanmasında sorumlu oldukları kaydedildi.

DÜNDAR'IN SAVUNMASI ALINAMADI
Özgür Gündem Gazetesi hakkında PKK terör örgütünün propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği gerekçesiyle kapatma kararı verildiği belirtilen iddianamede, sorumlu yazı işleri müdürü olan İnan Kızılkaya'nın savunmasında haberlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söylediği, diğer şüpheli Can Dündar'ın ise savunmasının alınamadığı kaydedildi.

DURUŞMA 22 ARALIK'TA
Savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, emniyete yazı yazılarak Can Dündar'ın yurt dışında olup olmadığının sorulmasına ve ilk duruşmanın da 22 Aralık'ta yapılmasına karar verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)