BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCameron'dan 'yaralı banka' vurgusu!----

Cameron'dan 'yaralı banka' vurgusu!

Cameron'dan 'yaralı banka' vurgusu!
14 Haziran 2013 - 13:07 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı David Cameron, Royal Bank of Scotland'ın geleceği hakkında açıklamalarda bulundu

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülke seçmenlerinin Royal Bank of Scotland'dan (RBS) paralarını geri almalarının, bankanın özel sektöre çabuk bir şekilde geri dönmesinden daha önemli olduğunu dile getirdi.
Londra'da dün gerçekleştirdiği bir röportajda Cameron, "Zaman alacak çünkü bu hâlâ yaralarını sarmaya çalışan bir banka. Ne zaman özel sektöre tekrar kazandıracağımız konusunda ise iki endişem var -- birincisi bu bankanın Birleşik Krallık ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmesi. İkincisi ise insanların bankaya paralarını yatırması. İnsanların paralarını alabilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
Cameron tarafından yapılan bu yorumlar hükümetin Edinburgh merkezli bankadan 2008 ve 2009 yıllarında çöküşünü engellemek için aldığı hisseleri satmayacağı şeklinde değerlendiriliyor. Hükümet dünyanın en büyük banka kurtarma operasyonunu gerçekleştirerek RBS'e 45.5 milyar poundluk (71.5 milyar dolar) yatırım yaptı. Banka CEO'su Stephen Hester iki gün önce yaptığı açıklamada hükümetin hisselerini satmaya başlamasıyla birlikte bu yıl sonunda görevinden ayrılacağını ve yerini yeni birisine bırakacağını belirtti.
RBS hisseleri bugün yüzde 0.2 değer kaybederek Londra saatiyle 09:15'te 314.3 puan oldu. Bu rakam hükümetin "ölü nokta" olarak gördüğü hisse başına 407 pence'in altında.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)