BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇalışanların yarısı kendi mesleğini yapmıyor----

Çalışanların yarısı kendi mesleğini yapmıyor

Çalışanların yarısı kendi mesleğini yapmıyor
16 Nisan 2019 - 07:46 www.finansgundem.com

VTSİOM'un araştırmasına göre, çalışan Rusyalıların yüzde 51'i eğitimini aldığı alanda çalışıyor

Rusya vatandaşlarının neredeyse yarısı kendi mesleğini yapmıyor. Buna sebepse insanların eğitimini aldıkları alanlarda iş bulamamaları. VTSİOM'un araştırmasına göre, çalışan Rusyalıların yüzde 51'i eğitimini aldığı alanda çalışıyor ve bunların yüzde 58'i yüksek öğrenim görmüş. Buna karşılık kendi mesleğini yapmayanların oranı yüzde 47. Bu kesimin de yüzde 55'lik bölümü orta dereceli bir özel eğitim programını bitirmiş.

Kendi mesleğini yapmayanların yüzde 30'luk bölümü buna sebep olarak kendi alanında iş bulmakta zorlanmasını gösteriyor. Yüzde 24'lük bir kesim ise başka bir işi yapmasına sebep olarak daha yüksek maaş olanağına işaret ediyor. Yüzde 20 ise "kendini başka bir alanda bulmuş".

Bugüne kadar kendi mesleğini hiç icra etmemiş olanların oranı yüzde 28. Orta dereceli eğitime sahip olanlar arasında bu oran yüzde 36'ya çıkıyor.

Yeni bir sahada çalışmaya başlayanların yüzde 37'lik bölümü bir ön eğitimden geçmiş. Yüksek öğrenim sahipleri arasında bu oran yüzde 45, orta eğitime sahipler arasında ise yüzde 24. Yüzde 33'lük bir kesim ise dışarıdan bir eğitim almak yerine meslek değişimine "kendi kendine" hazırlanmış. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)