BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇalışanlara yemek ücretleri nakit olarak da verilebilecek----

Çalışanlara yemek ücretleri nakit olarak da verilebilecek

Çalışanlara yemek ücretleri nakit olarak da verilebilecek
25 Eylül 2022 - 18:38 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlar için verilen yemek kartı zorunluluğunun kaldırılacağını ve yemek ücretinin nakit olarak verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri Töreni’ndeki konuşmasında çalışanların yemek paraları ile ilgili yeni düzenlemeyi duyurdu.

Erdoğan yemek ücretleriyle ilgili şöyle konuştu:

“Her üyemizi ilgilendiren çalışanlara ödenen yemek ücretlerinin vergi istisna rakamlarıyla ilgilidir. Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedelini 34 liradan 51 liraya çıkardık. Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar belirleyeceğiz.

Yemek ödemelerinde, restoran, lokanta yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek tutarı da vergi indirimi istisnasına girecektir. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyoruz”

Çalışanın iş yerinde yemekte yalnız bırakılması 'mobbing' sayıldı

 

Yemek ve yol parasına yüzde 50 zam

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • maliyeci26 Eylül 2022 09:50

    Ücret gelirinin vergilendirilmesinde esas olan dilimlere göz atmayı düşünür müsünüz ? Milyonluk işletmelerin ödemediği vergileri alıyorsunuz bizden.

  • Özel Sektör 26 Eylül 2022 01:12

    Yemek kartı ile marketlerden alışveriş yapıyoruz, daha iyi olur, o para da maaşa eklenir...

  • E.g.25 Eylül 2022 23:55

    DAİRE DIŞI DIŞ GÖREVDE OLANLARA MUTLAKA NAKİT YEMEK ÜCRETİ ÖDENMELİ BİR SANDOVİÇ+AYRAN VEYA KOLANIN 50 TL OLDUĞU BU GÜNLERDE DIŞ GOREVDE OLANLAR YA AÇ DOLAŞARAK GÖREV YAPACAK YA DA BIR SANDOVİÇ YER 1 KOLA İÇERSE BIR AYDA AYLIĞININ %10 CEBİNDEN ÖDEYECEK BİR KİŞİNİN BİR AY BOYUNCA 3 ÖĞÜN BIR SANDOVİÇ KOLA PARASI BİR AYDA 5000 TL T TUTAR HANİ EV KIRASI DİĞER MASRAFLARIN PARASI