BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇalık bu davayı da kaybetti----

Çalık bu davayı da kaybetti

Çalık bu davayı da kaybetti
09 Nisan 2013 - 14:53 www.finansgundem.com

TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, hakkında açılan alacak davasını da kaybetti

Toprak Grubu’na ait Princess T isimli yatın satışında kurumu zarara uğrattığı gerekçesi ile yargılandığı davada hapis cezası alan TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, hakkında açılan alacak davasını da kaybetti. Mahkeme, 217 bin 350 dolarlık zararı son 8 yıllık zararı ile birlikte ödenmesine hükmetti.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık ve TMSF’de Grup Başkanı olarak çalışan Taner Yalçın hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlaması ile açılan ceza davasında karar geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda çıkmıştı. Anılan kararında mahkeme Çalık’a 6 ay hapis cezası verirken, Taner Yalçın’ın beraatına karar vermişti.
FAZLA ÖDEME YAPILDI
Hürriyet'te yer alan habere göre, davanın temeli ise, Toprak Grubu’na ait yatların satışında usulsüzlük yapıldığı suçlaması yer alıyordu. Yürütülen soruşturmalar neticesinde yatların satışında Levent Yatçılık’a 217 bin 350 dolarlık haksız ödeme yapıldığı belirlenmişti.
‘ZARARI KARŞILAYIN’ KARARI
Ceza davasının yanı sıra TMSF tarafı da zarara uğratıldığı iddiası ile 2 eski üst düzey yöneticisi hakkında alacak davası açtı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan alacak davasında karar geçtiğimiz 3 Nisan günü çıktı.
Mahkeme, Fethi Çalık ve Taner Yalçın’ın 217 bin 350 dolarlık zararı, son 8 yıllık faizin işletilmesi ile ödenmesine karar verdi. Yargılama giderlerinin de davalılar tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Alacak davasını kaybeden Çalık ve Yalçın’ın kararı Yargıtay’a taşıma hakları bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)