BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇakıcı’ya hapis cezası----

Çakıcı’ya hapis cezası

Çakıcı’ya hapis cezası
11 Ekim 2021 - 15:57 www.finansgundem.com

Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret ve tehdit içerikli mektubundan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Alaattin Çakıcı'nın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.
Çelik, "Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit edip hakaretler savunan Alaattin Çakıcı'nın ceza almasını sağlayacağını söylemiştik" ifadesini kullandı.

Çakıcı, Kasım 2020'de Twitter hesabında yayınladığı mektupta Kılıçdaroğlu'na “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın”, “Akıllı ol” gibi tehdit ve hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine suç duyurusunda bulunmuş, Çakıcı hakkında şubat ayında iddianame düzenlenmişti. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Çakıcı ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’ ve ‘tehdit’le suçlanmıştı.

Bülent Turan, Çakıcı'ya soruşturma açıldığını duyurdu

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı'ya destek çıktı

Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusu