BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇağrı merkezi dolandırıcıları tutuklandı----

Çağrı merkezi dolandırıcıları tutuklandı

Çağrı merkezi dolandırıcıları tutuklandı
20 Şubat 2021 - 12:16 www.finansgundem.com

Jandarma ekipleri çağrı merkezi sahibinin banka hesabında suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 4 milyon lirayı bularak tedbir koydurdu

Afyonkarahisar'da internet üzerinden faaliyet gösteren çağrı merkezi aracılığıyla 4 milyon lira dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 11'i, tutuklandı.
Kentte bir internet sitesine ait çağrı merkezi üzerinden dolandırıldıklarını ihbar eden vatandaşların şikayetini değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri organize suç örgütü üyelerine yönelik ev ve iş yeri adreslerine eş zamanlı olarak 15 Şubat günü şafak vakti operasyon düzenledi.

Operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 35 bilgisayar, 18 cep telefonu, 18 GSM kartı ile delil niteliği taşıyan belgelere el konuldu.

Ayrıca jandarma ekipleri çağrı merkezi sahibinin banka hesabında suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 4 milyon lirayı bularak tedbir koydurdu.
Organize suç örgütü olarak çağrı merkezi üzerinden faaliyet gösteren şüphelilerin; farklı illerdeki işletme sahiplerini ya da sorumlularını cep telefonu üzerinden arayarak, internet arama motorunda firmalarının görünürlüğünün daha üst sıralarda olacağı vaadiyle sözlü reklam anlaşması yaptıkları, reklam ücretini bu kişilerin GSM faturalarına yansıttıkları tespit edildi. Dolandırıldığını anlayanların anlaşmanın iptal edilmesini istediğinde ise şüphelilerin zorluk çıkardıkları ve iptal işlemi için ayrıca ücret talep ettikleri belirlendi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden 11 kişi tutuklandı. 4 kişiye ev hapsi cezası verilirken, 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mobil banka dolandırıcıları gözaltında

 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)