BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyüme hedefi için tasarruf şart----

Büyüme hedefi için tasarruf şart

Büyüme hedefi için tasarruf şart
10 Aralık 2014 - 06:36 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Temsilcisi Raiser: Türkiye'nin yeniden %5 büyüme performansına ulaşması için tasarruf artmalı, kadınlar iş gücüne daha fazla katılmalı

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Martin Raiser, Türkiye’nin yeniden yüzde 5 büyüme performansını yakalayabileceğini ancak bunun gerçekleşmesi için tasarruf oranının gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 19’u oranına çıkması, kadınların iş gücüne katılım oranının da OECD ortalamasını yakalaması gerektiğini kaydetti.

Serkan Demirtaş'ın Hürriyet'teki haberine göre OECD’de kadınların işgücüne katılım oranı ortalaması yüzde 62 seviyelerinde. Türkiye’de ise oran sadece yüzde 30.9. Yüzde 19’a çıkması istenilen tasarruf oranımız ise yüzde 12.6 seviyelerinde. Raiser, Hürriyet Daily News gazetesine verdiği demeçte, Türk ekonomisinin hala kırılgan bir yapıda olduğunu ve 2015 ve 2016 senelerinde yıllık yüzde 3 - 3.5’lik büyüme oranıyla yetinmesinin daha doğru olacağını kaydetti. 

Dünya Bankası’nın 1980’den itibaren Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını irdelediği ve bugün kamuoyuna açıklanacak yeni araştırma kitabında, Türkiye’nin uzun vade büyümesi senaryolarının ele alındığını anlatan Raiser, şöyle konuştu: “Amerikan ekonomik tarihine bakıldığında, kadınların ekonomiye katılımı ve herkesin ortaeğitim düzeyinde eğitim almaları ülkenin 1950’lerdeki büyümesinin neredeyse yarısını sağlayan etmenler olduğu görülür. Aynı olgu Türkiye’de de görülebilir. Sadece tek bir faktör olarak kadınların işgücü katılmaları ve böylece işgücünün genişlemesi, önümüzdeki 15 yıl boyunca Türkiye’nin büyümesine yıllık yüzde 1.5’luk katkıda bulunacaktır. Bu insanların iş bulabilmesi için yatırıma, yatırımların gelmesi için istikrara ve uygun iş iklimine sahip olmak gerekir. Bütün bu koşullar yan yana gelirse, yüzde 4.2 ila 4.6 arasında büyüme senaryosu gerçekleşir.”

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Martin Raiser, Türkiye’nin yüzde 5 büyüme performansını yakalaması için kadınların işgücüne katılım oranının OECD ortalaması olan yüzde 62’yi bulması gerektiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)