BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBüyüka'dan şok Fenerbahçe iddiası!----

Büyüka'dan şok Fenerbahçe iddiası!

Büyüka'dan şok Fenerbahçe iddiası!
30 Ekim 2013 - 10:43 www.finansgundem.com

Şansal Büyüka sarı-lacivertli kulübün 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak genel kurulu hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Aziz Yıldırım bu seçimi kazanır, çünkü kulübe üye yaptığı 8-9 bin kişi var... Ancak Yıldırım seçilse bile kulübün kısa süre içinde yeniden bir olağanüstü kongreye gideceğini düşünüyorum. Aydınlar da kaybetse bile bir sonraki seçimi kazanmanın ilk adımını atmış olacak...

Milliyet'ten Bilal Meşe sordu, Şansal Büyüka yanıtladı. İşte o röportaj;
Şansal Büyüka, bu zorlu yarışta sandıktan yine Aziz Yıldırım’ın çıkacağını söyledi. Ve öyle iddialı konuştu ki;
“Aziz Yıldırım, ceketini koysa yine kazanır...”
Aslında Şansal ağabeyimizin bu öngörüsü doğruydu. Çünkü, bu tür seçimlerde bir gerçek vardır, o da ‘iktidarın’ hep bir adım önde olduğudur...
M.Ali Aydınlar’ın seçim sloganı, bir hayli ilginç:
“Sandıkla gitsin”....
2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak kongrede ‘sandıktan’ kim çıkacak? Nasıl bir kongreye tanıklık edeceğiz? Kongrede hır - gür yaşanır mı? Aydınlar’ın, “Kongrede hır - gür olursa, aynı şekilde karşılık vereceğiz” diye konuşması bu gerginliğin en büyük habercisi olsa gerek!

Kışkırtma olabilir
Mehmet Ali Aydınlar’ın oy kullanacak kişilerin listesini alamamasının asla sürpriz olmadığına işaret eden Şansal Büyüka’nın çekinceleri de yok değil:
“Ben bunun dışında cumartesi günü için hazırlanmış bazı provakasyona yönelik konuşmaların da Aydınlar’a karşı yapılacağını düşünüyorum. İktidar olmanın tabii ki avantajı vardır. İnşallah düşündüğümüzün olmadığı bir kongre olur. Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre yaşanır. Ancak ben Aydınlar’ı kışkırtacak bir konuşmanın, sataşmanın olabileceğini düşünüyorum. Dilerim yanılırım. Fenerbahçe kongre yapısını bilen biri olarak böyle bir kuşkum var. Keşke uygarca olabilse...”
Şansal ağabey, Mehmet Ali Aydınlar’ın kaybetse bile bir dahaki seçim için kazanmanın ilk adımını atmış olacağını savunuyor ve ekliyor;
“Yani kaybederken kazanacak. Şunu unutmayalım. 15 yıldır ilk defa planı programı olan, Kadınlar Voleybol Takımı’nı yönetirken Avrupa Şampiyonu yapan çok önemli bir başkan adayı Aziz Yıldırım’ın karşısına çıkıyor. Ama özellikle cumartesi günü Aydınlar’a yönelik bir iki provakatif tepki koyma olacaktır. Sanırım o da hazırlıklıdır...”

* Yıldırım neden kesin kazanır?
“Aziz Yıldırım şundan dolayı kesin kazanır; bu kulübün 15 senedir başkanı çünkü. Bu kulübe üye yaptığı 8-9 bin kişi var... Ancak Yıldırım yeniden seçilse bile kulübün üç - beş ay içinde yeniden bir olağanüstü kongreye gideceğini düşünüyorum. Sebebi ise Yargıtay’da dosyası var. Kendisi de çok fazla umutlu konuşmuyor. UEFA’dan ömür boyu men ile ilgili bir dosya da mevcut. Bu iki dosyadan da dileriz ki Aziz Yıldırım’ı aklayan bir karar çıkar. Ama düşüncelerle kararlar aynı doğrultu olmuyor. Aziz Yıldırım ne olursa olsun Fenerbahçe tarihinin çok önemli yatırımlarını yaptı. Ama 3 Temmuz sürecinin haklı veya haksız muhattabı Aziz Yıldırım’dır.”
*Büyüka’ya Aziz Yıldırım’ın iç barışı sağlamak amacıyla kulüpten atılan üyelere genel af getireceğini, ancak bunu rafa kaldırdığını anımsattık:
“Fenerbahçe’de neden atıldı bu arkadaşlar. Başkana muhalefetten. Asla doğru değildi. Demokratik ortamın olmazsa olmazı, muhalefettir. Muhalefetin sağlam olduğu kurumlarda doğru işler yapılır. Acaba bu atılmalarda disiplin kurulu ne kadar tarafsız davrandı? O da tartışılır. Sudan sebeplerle atıyorsun, hadi ‘affedelim’ diyorsun. Böyle bir kurumsal yapı olmaz. Fenerbahçe’nin değerleri bu şekilde korunmaz. Aziz Yıldırım’ın kazanmak için taktiğe ihtiyacı yok. Ceketini koysa kazanır mı? Evet kazanır. Ben büyük bir fark bekliyorum. Ama Mehmet Ali Aydınlar 2.500 oy alırsa, sakın ola bunu da küçümsemeyelim...”

Yanal devam eder
* Ersun Yanal, söylemleriyle seçime karıştı sanki! Aydınlar’ın seçilmesi halinde görevini bırakabileceği sinyallerini verdi...
“Ersun hocanın Mehmet Ali Aydınlar açıklamasını doğru bulmuyorum. Bu başkan için bakıldığında soylu bir davranış olarak görülebilir. Ama takımı, siyasetin kongrenin dışında tutmalısınız. Mehmet Ali Aydınlar seçildi diyelim. Aydınlar deli mi? İyi giden bir şeye çomak soksun. Ersun hoca ile mutlaka devam eder. Kim gelirse gelsin böyle giden bir Fenerbahçe’de Ersun Yanal’a sataşacağını düşünmüyorum. Ersun hoca bu süreçte saha içinde kalmalıdır, doğrusu da budur...”

Üc mevsim bir arada!

Kongrede başkanlığa aday olan herkese ‘başarılar’ diliyor, rotamızı yine Fenerbahçe’ye yani yeşil sahalara çeviriyoruz.
Evet, Fenerbahçe Süper Lig’de ‘dolu-dizgin’ firesiz, yoluna devam ediyor... Ancak sarı - lacivertli ekip, potada da gümbür - gümbür geliyor... Önce Barcelona’yı, sonra Galatasaray’ı ve Beşiktaş’ı devirdi:
“Basketbolda final-four gelir mi bunu söylemek için çok erken. Ama şurası çok kesin. Fenerbahçe Obradovic’i ve Avrupa’nın yıldızlarını getirerek dev bir adım attı. Aziz Yıldırım’ın ve Ülker’in büyük desteğiyle gruptan çıkacağı kesin gibi. Çok aksi sonuçlar olmazsa önümüzdeki günlerde Fenerbahçe’nin finalinden söz edebiliriz.”

* Ya futbol takımı?
“Lig sonuyla ilgili öngörü için zamanın çok erken olduğunu söylemek gerekir. Ancak kestirmeden bir öngörüm tabii ki var. Fenerbahçe’nin şampiyonluk için oynayacağı çok net ortada. Ama sezon başından beri bu zaten belliydi. Ayrıntılı bir şey söylemek için çok erken. Ancak şunu çok net ifade edebilirim. Fenerbahçe’nin, Bursa ile deplasmanda oynayacağı maç ile sahasında yapacağı Galatasaray maçı kendini test etmesi adına ya da şampiyonluk yolunda yolunu açması veya engeller döşemesi adına çok önemli. Bu maçlar sonunda kamuoyu, basın, Ersun Yanal, daha net bir Fenerbahçe görecek. Takım çok net, çok ciddi bir bilgi aktarabilecek. Ama, Fenerbahçe’de çarpıcı gelişmeler var. Ben Fenerbahçe’nin, rakip takımı sahasına hapsettiğini, bir topa hamle yaptığını uzun yıllardır ilk defa görüyorum. Ama bunu ne kadar sürdürür, her maç ne kadar götürebilir bu çok önemli...”
Çünkü Fenerbahçe bir maçın içinde üç mevsimi birden yaşıyor. Yaz güneşi gibi yakıyor, ilkbahar güneşi gibi insanın içini ısıtıyor. Sonbahar gibi bazen titretiyor. Ancak Fenerbahçe henüz kışı görmedi. Konya maçını bir kenara bırakırsak Fenerbahçe’nin bunaldığı bir maç görmedik. Kaldı ki çok hücum ağırlıklı ve savunmayı riske ediyor. Ama çabuk oynuyor. Çabuk geri dönüyor. Savunmada az adamla yakalansa bile Egemen ve Bekir çok etkili oynuyor. Şunu da söylemek gerekir. Eğer Bekir böyle oynayacaksa Alves kenarda oturmalı.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)