BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyük zaferin 100. yıl coşkusu----

Büyük zaferin 100. yıl coşkusu

Büyük zaferin 100. yıl coşkusu
18 Mart 2015 - 06:25 www.finansgundem.com

Türk'ün destan yazdığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü bugün kutlanıyor

Türk milletinin İngiltere önderliğindeki emperyalist güçlere 'dur' dediği ve Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında yazdığı destanla Kurtuluş Savaşı'na zemin hazırlayan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı bugün kutlanıyor. 

Asırlık zaferin kutlamaları saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. 18 Mart Stadyumu'ndaki ilk tören ise 09.30'da gerçekleşecek. Üzerinde, 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, 253 bin şehit anısına Türk Bayrağı'na takılacak. Stadyumdaki törenlerde, Çanakkale şehitlerinin torunları buluşacak. Çanakkale şehitleri için yapılacak saygı duruşu ardından İstiklal Marşı eşliğinde altın madalyanın takıldığı Türk Bayrağı göndere çekilecek. Burada Başbakan Ahmet Davutoğlu bir konuşma yapacak. Zaferle ilgili şiirler okunacak, Devlet Halk Dansları ve Mehteran Bölüğü gösterilerinin ardından geçit töreniyle tören son bulacak. Tören halkın katılımına açık olacak.

İKİNCİ TÖREN ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE

İkinci tören Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde yapılacak. Saat 14.00'te başlayacak törenlerde, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulacak. Çanakkale şehitleri içi saygı duruşunda bulunulup, saygı atışı yapılacak. İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ardından şehitlik defterini imzalayacak. Seyir terasından savaş gemilerinin geçit törenini ve Türk Yıldızlar gösterisi izlenecek. Buradaki tören şehitlik ziyaretiyle sona erecek. Buradaki töreni abide önünde kurulan bin 200 kişilik portatif tribünde özel davetliler izleyecek.

GEMİLER ZİYARETE AÇILACAK

Büyük zaferin kutlama törenleri öncesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait üç savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'na gelip, Esenler Mahallesi'ndeki tepede bulunan '18 Mart 1915' yazısı açıklarında demirledi. Flamalarla süslenen savaş gemileri yarın halkın ziyaretine açılacak. Çimenlik Kalesi'nde bağlı bulunan Nusret Mayın Gemisi'nin kopyası olarak yapılan 'TCG Nusret' de kutlamalar için Çanakkale'ye gelecek olanlar tarafından gezilebilecek. Bu arada Mavi Marmara gemisi de yarın sabah 08.00'de Çanakkale'ye gelerek Gelibolu iskelesine demir atarak ziyarete açılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)