BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyük yatırımcılar fiyatlar düşünce Bitcoin alıyor----

Büyük yatırımcılar fiyatlar düşünce Bitcoin alıyor

Büyük yatırımcılar fiyatlar düşünce Bitcoin alıyor
24 Şubat 2021 - 12:55 www.finansgundem.com

Bitcoin vadeli işlem yatırımcıları, büyük çakılmaya rağmen uzun pozisyonlarını artırdı.

Bitcoin (BTC) fiyatı, geçtiğimiz 48 saat içerisinde 13.360 dolar değer kaybetti ve 2,6 milyar dolar değerinde vadeli işlem sözleşmesi likide edildi. Altcoin'ler de hesaba dahil edildiğinde likide edilen miktar, 5,9 milyar dolara ulaşıyor.

21 Şubat'ta 19,5 milyar dolara ulaşarak rekor kıran açık pozisyon, 16,5 milyar dolara geriledi. Bu, kapatılan kaldıraçlı pozisyonların yarısının yeniden açıldığı anlamına geliyor.

Büyük yatırımcıların uzun-kısa pozisyon verileri ve çeşitli fonlama oranı göstergelerine göre en büyük darbeyi bireysel yatırımcılar aldı.

Büyük yatırımcılar dipten alım yaptı

Büyük yatırımcıların uzun-kısa pozisyon göstergesi, müşterilerin spot, marj, sürekli vadeli işlem ve vadeli işlem sözleşmeleri dahil konsolide olan pozisyonları kullanılarak hesaplanıyor. Vadeli işlem primi veya opsiyon eğri göstergelerinin aksine bu ölçü, profesyonel yatırımcıların etkili net pozisyonlarına daha geniş çaplı bir bakış açısı sunuyor.

Huobi'de büyük yatırımcıların 20 Şubat'ta 0,81 olan uzun-kısa pozisyon oranı, yüzde 19 oranla kısa pozisyonların üstünlüğünü ortaya koyuyor. Sonraki 48 saat içerisinde ise bu oran 0,95'e çıktı ve alımın sürdüğüne işaret etti.

OKEx'te üç gün önce 0,86 olan ve kısa pozisyonları yüzde 14 daha fazla olduğu gösterge ise bu süre içerisinde alıcıların yüzde 69 fazla olmasına dönüştü.

Son olarak Binance'te 1,36 olan ve uzun pozisyonların ağırlıkta olduğu bu oran, mevcut durumda 1,23'e geriledi.

Büyük yatırımcıların genel anlamda ortalama uzun-kısa pozisyon oranı ise 20 Şubat'ta 1,01 iken, üç gün içerisinde 1,37'ye çıktı. Bu, arbitrajdan yararlanan yatırımcıların ve balinaların söz konusu likidasyonlar boyunca uzun pozisyonlarını artırdığını gösteriyor.

Ons altında kritik seviye 1.810

 

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini: Bitcoin fiyatını manipülasyon yükseltiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)