BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBüyük kriz geliyor!----

Büyük kriz geliyor!

Büyük kriz geliyor!
29 Ağustos 2013 - 11:39 www.finansgundem.com

Morgan Stanley Asya'nın eski başkanı ve Yale ekonomisti Stephen Roach, küresel ekonominin yeni bir krizin eşiğinde olduğu uyarısında bulundu...

Fed'in ayda 85 milyar doları bulan tahvil alımlarını Eylül'de azaltmaya başlayabileceği yönündeki söylemler, gelişen ülkelerin para birimlerinde ciddi değer kayıplarına neden oluyor. CNBC'nin "Fast Money Halftime Report" programına konuk olarak değerlendirmede bulunan Morgan Stanley Asya'nın eski başkanı ve Yale ekonomisti Stephen Roach, küresel ekonominin yeni bir krizin eşiğinde olduğunu söyledi. Roach şöyle devam etti:
CARİ AÇIKLAR NASIL FİNANSE EDİLECEK?
"Sadece Hint Rupisi'nde değil, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika ve Endonezya gibi diğer gelişen ülkelerin para birimlerinde de ciddi boyutlara varan değer kaybı yaşanıyor. Bahsi geçen ülkelerin bir diğer ortak yanı ise bir hayli büyük dış borçlara ya da cari açıklara sahip olmaları. Bu nedenle niceliksel gevşeme politikaları sayesinde sağlanan sermaye akışı bu ekonomiler için kritik öneme sahip. Peki bu durumda, genişlemeci para politikalarının musluğunun kapatılmasının ardından gelişen ülkelerin dev cari açıklarına finansman nasıl sağlanacak?"
Bunun cevaplanması zor bir soru olduğunu kaydeden Roach, şu an için yanıtın 'olumsuz' olduğunu söyledi.
DEĞER KAYBINI KESTİRMEK ZOR
"Başta Hindistan olmak üzere gelişen ülkelerin cari açık sorunlarına bir çözüm getirememeleri halinde para birimlerinde yaşanacak olan değer kaybını kestirmek bir hayli zor" diyen Roach, "Para politikasındakı çıkmazın Hindistan üzerindeki etkisi bu kadar aşikarken en kötünün geride kaldığını söylemek konusunda tereddütlerim var" şeklinde konuştu.
RİSKLER ÇİN'İ TEHDİT ETMİYOR
Roach, Çin'in cari işlemler fazlasına ve sağlam makro ekonomik stratejilerine de vurgu yaptı. Roach, diğer gelişen ülkelerin karşı karşıya kaldığı risklerin dünyanın ikinci büyük ekonomisi için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Görkem29 Ağustos 2013 12:24

    Kriz Dolar ve altının yükselişiyle başlamış bulunmakta suriye'de savaş çıkarsa işte o vakit krizin ortasına düşmüş ve çıkamayacak hale geliriz.