BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBüyük kolaylık!----

Büyük kolaylık!

Büyük kolaylık!
12 Eylül 2013 - 11:24 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası'ndan borcunu tek seferde ödeyemeyenler için büyük müjde...

Ziraat Bankası, kullandıkları, kurumsal, tarımsal ve bireysel kredilerini vadesinde ve/veya ödenmesi gereken tarihte ödeyemeyerek, kredileri 31.12.2011 tarihi itibarıyla  takip hesaplarına intikal etmiş müşterilerine ödeme kolaylığı sunuyor.
Bu düzenleme ile;
Borçlarını vadesinde ve/veya ödenmesi gereken tarihte ödemediği için Bankacılık mevzuatı uyarınca 31.12.2011 tarihi itibariyle kredileri takip hesaplarına intikal ettirilen müşterilerine gecikme faizi uygulanması gerekirken, sunulan kolaylık kapsamında gecikme faizi uygulanmadığı gibi birikmiş sözleşme faizinden de indirim yapılmak suretiyle borcun hesaplanması öngörülmektedir.
Bu suretle hesaplanan borç tutarının nakden ve tek seferde ödenmesi durumunda teminatların borcu karşılama oranı da dikkate alınarak, birikmiş faiz borcundan değişen oranlarda  indirim yapılabilecektir.
Borcunu tek seferde ödeme imkanı bulunmayan borçlular için de, indirimli yöntemlerle hesaplanan güncel borcunu, kısmen peşin – kısmen de  taksitlendirerek ödeme imkanları sağlanmıştır.
Borçlarını peşin ödeyemeyerek, taksitlendirmek isteyen müşterileriler için de;  teminatların borcu karşılama oranı da dikkate alınarak,  birikmiş faiz borcundan değişen oranlarda indirim yapılmakta ve bakiye borçları uygun vadelerde taksitlendirerek ödeme imkanı tanınmaktadır.
Uygulama kapsamına giren borçlular veya borçla ilgililerin (kefil, garantör, ipotek borçlusu, borcu ödemek isteyen üçüncü kişiler)  31.12.2013  tarihine  kadar Ziraat Bankası Şubelerine  müracaatta bulunup peşinat tutarlarını ya da tek seferde ödenmesi gereken tutarları ödeyerek borçlarını indirimli olarak yeniden yapılandırma avantajlarından yararlanabilecektir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)