BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBütün içkiler Avustralyalı bakandan----

Bütün içkiler Avustralyalı bakandan

Bütün içkiler Avustralyalı bakandan
28 Şubat 2013 - 11:26 www.finansgundem.com

Türkiye’deki fırsat ve işbirliklerini araştıran heyet adına bir resepsiyon veren Viktorya Bakanı Louise Asher “bütün içkiler benden” diye espri yaptı.

Finansgündem-ÖZEL Emel Coskun [email protected]

Avustralya’nın Viktorya Eyaleti’nden bakanlar geniş bir ticari heyetle birlikte İstanbul’a çıkarma yaptılar. Başta Viktorya Eyaleti’nin İnovasyon, Turizm, Hizmetler ve Küçük İşletmelerden Sorumlu Bakanı Louise Asher, Limanlar, Yarışlar, Önemli Projeler ve Kırsal Bölge Şehirlerinden Sorumlu Bakanı Denis Napthine ve beraberindeki heyet farklı sektörlerin temsilcilerini ziyaret ettiler. Heyet, “Süper Ticaret Misyonu” adı altında 23 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine 170’den fazla firma ile ziyaret planladı. Yeni işbirliği, ticaret fırsatları ve yatırımcıları Viktorya’ya çekmek için düzenlenen bu bölge turu, Viktorya Eyaleti’nin uluslararası ticareti geliştirmek için ayırdığı 50 milyon dolarlık bütçeden karşılanıyor.
Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Türkiye’ye gelen Heyet, gıda, turizm, tarım, at yetiştiriciliği, su kaynakları, altyapı, savunma, yüksek eğitim ve denizcilik sektörlerine odaklanıyor. Türkiye’de 23 eğitim kurumu ile temsil edilen Viktorya Eyaleti en fazla eğitime önem veriyor. At yetiştiriciliği de önemli sektörlerden. Nitekim Victoria’nın en büyük atçılık işkolu olan ve yılda 2 milyar Avustralya dolarını geçen cirosu olan safkan at yarışları, aynı zamanda Türkiye ile önemli iş alanlarından birini oluşturuyor. İki ülke arasında henüz 46 milyon Avusturya Doları ticaret hacmi olsa da her iki taraf için işbirliği ve yatırım potansiyeli umut verici.
Nitekim dün akşam İstanbul’daki potansiyel ticaret partnerleri, yatırımcılar ve basına bir resepsiyon veren Avusturalya Viktorya Eyaleti Bakanı Louise Asher, MENA ve Türkiye’nin ihracat ve işbirliği potansiyeline vurgu yaptıktan sonra “bütün içkiler benden keyfinize bakın” diyerek espri yaptı.
Türkiye ile ticareti geliştirme fırsatlarını araştıran heyet, bakanlar ve Türkiye Binicilik federasyonu gibi sektör temsilcilerini ziyaret turu yaptı. Heyet yarın Avustralya’ya geri dönüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)