BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBursa, Manisa ve Eskişehir'de dolu hasarı!----

Bursa, Manisa ve Eskişehir'de dolu hasarı!

Bursa, Manisa ve Eskişehir'de dolu hasarı!
23 Mayıs 2024 - 16:28 www.finansgundem.com

Meteoroloji'nin yaptığı uyarının ardından, Bursa'nın Yenişehir, Manisa'nın Salihli ve Eskişehir'in Sivrihisar ilçelerinde dolu yağdı. Yağışlar yaşamı olumsuz etkiledi. 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son tahmin raporunda Bursa için ‘sarı’ kodlu uyarı verildi. Sağanak beklenen Bursa'nın Yenişehir ilçesinde başlayan dolu, yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçe merkezindeki halkın otobüs durakları ile iş yerlerine sığındığı dolu yağışı bir süre sonra yerini yağmura bıraktı. Dolu ve sağanak özellikle ekili arazilerde zarara yol açtı. Bursa Valiliği'nin 'sarı kodlu uyarıda bulunduğu yağışların, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Kestel, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Yenişehir, İznik, Orhangazi ve İnegöl’de de etkili olması bekleniyor.

Yağışların 24 Mayıs saat 06.00'ya kadar devam edeceği, metrekareye de 21-50 kilogram yağış düşmesinin beklendiği belirtildi.

Manisa'da dolu yağışı; tarım arazileri zarar gördü

Manisa'nın Salihli ilçesine etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

Salihli'de saat 14.30 sıralarında ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Yaklaşık 10 dakika süren yağışın ardından ilçenin birçok noktası beyaza büründü. Dolu, tarım arazilerinde zarara yol açtı.

Doluya yakalananlar kapalı alanlar ve saçak altlarına sığındı. İlçede bazı ev ve iş yerlerinin çatıları zarar görürken, araçlarda hasar meydana geldi. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı bölge halkını uyardı.

Sivrihisar-Polatlı kara yolunda dolu etkili oldu

Ankara'nın Polatlı ilçesi ile Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi arasında öğleden sonra etkili olan dolu, şehirler arası trafikte aksamalara neden oldu.

Yoğun yağış nedeniyle trafikte ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, araçlarını yol kenarına çekerek bir süre dolunun etkisini kaybetmesini bekledi. Yağış sırasında bazı araçların yüzeyinde hasar meydana geldi.

Yaklaşık yarım saat etkili olan dolunun ardından devam eden sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.

Bölgede görev yapan polis ekipleri, sürücüleri aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış kapıda!

 

Türkiye için 'olağanüstü kuraklık' uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)