BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBurhan Kuzu'nun gönlü çifte randevuyla alındı----

Burhan Kuzu'nun gönlü çifte randevuyla alındı

Burhan Kuzu'nun gönlü çifte randevuyla alındı
17 Kasım 2017 - 03:29 www.finansgundem.com

AK Parti’nin TBMM Başkanlığı için yeniden İsmail Kahraman’ın adaylığına karar vermesi, üç dönemdir TBMM Başkan adayı olmaya hazırlanan Burhan Kuzu’yu yine hayal kırıklığına uğrattı

İsmail Kahraman’ın ikinci kez aday yapılıp yapılmayacağına ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yediği yemekte kesinleşti. Bu aşamaya kadar Kahraman’ın değişebileceğine dair kulislerdeki değerlendirmeler, Burhan Kuzu’nun umutlarını artırdı.

Kuzu, adaylık başvurusu yapmak için partisinin tavrını bekledi. Ancak Kahraman’ın 2019’a kadar olan süreçte son kez Meclis başkanlığı yapmayı istediğini, bu dönemin ardından siyasete de veda edeceğine ilişkin değerlendirmesine, Erdoğan’ın ‘kıramadığı’ için onay verdiği ifade edildi.

AMAN HOCAM Bİ KAZA OLMASIN

Bu gelişme üzerine Kuzu’nun bireysel olarak adaylığını koyup koymayacağı tartışılmaya başlandı. Kuzu, Kahraman’ın belirlenmesi üzerine kendisine yöneltilen sorulara, “Suskunluğumu koruyorum, önce sessiz kalma hakkımı kullanacağım” dedi.

Bu açıklamanın ardından, önce Başbakan Binali Yıldırım, ardında da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzu’yla görüştü. Bu görüşmelerde, liderlerin Kuzu’ya Kahraman’ı aday yapma gerekçelerini aktardığı ve “Aman hocam bir kaza olmasın” dedikleri ifade edildi.

Kuzu’nun da bireysel adaylık başvurusu yapmayacağını dile getirdiği belirtildi. Burhan Kuzu’nun ikinci aday olarak çıkma olasılığı, muhalefeti heyecanlandırdı. Muhalefet partilerinin, ikinci veya üçüncü turda Kuzu’ya oy vermesinin Kahraman’ın seçilmesini riske sokacağı yorumu yapıldı. Bu harekete AK Parti’den oy kayması durumunda Kahraman’ın seçilememesi sözkonusu olabilecekti. AK Parti, ‘partide sorun varmış’ görüntüsü vermemek için bir kez daha Kuzu’yu ikna etti.  (Hürriyet / Nuray Babacan)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)