BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBurgan Bank 2014 finansal sonuçlarını açıkladı----

Burgan Bank 2014 finansal sonuçlarını açıkladı

Burgan Bank 2014 finansal sonuçlarını açıkladı
06 Mart 2015 - 17:43 www.finansgundem.com

Burgan Bank 2014 ait finansal sonuçlarını paylaştı

Burgan Bank 2014 yılı finansal sonuçlarını paylaştı. Banka, konsolide mali tablolarında toplam aktiflerini %30, kredilerini %38, mevduatını %57, özkaynaklarını %61 ve toplam gelirlerini %39 arttırarak, sektörün üzerinde büyüme kaydetti.
 
Burgan Bank, 2014 yılı başında göreve gelen yeni yönetim kadrosu ile sadece bir yılda çok büyük bir başarı elde ederek, Türkiye’de bankacılık sektörünün oldukça üzerinde bir büyüme kaydetti.
2014 yılında Burgan Bank’ın aktif büyüklüğü konsolide olmayan mali tablolarda %27 artışla 8.7 milyar TL’ye, konsolide mali tablolarında ise %30 oranında artış ile 9.5 milyar TL’ye ulaştı. Nakdi krediler solo bazda %36 artarak, 6.5 milyar TL’ye, konsolide bazda ise %38 artarak 7.2 milyar TL oldu. Aynı dönemde toplam mevduat solo ve konsolide mali tablolarda %57 artış ile 5.4 milyar TL’ye yükseldi. 2014 yılında Burgan Bank kredilerde sektöre göre iki kat, mevduat alanında ise sektörün beş katı oranında artış yakaladı. 
Konsolide mali tablolarda özkaynaklar, yılın son çeyreğinde 330 milyon TL’lik nakit sermaye artışı sonrasında %61 artışla 953 milyon TL’ye yükselirken,  katkı sermaye dahil özkaynakları 1.3 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda %16,12 olurken, solo bazda %17.74 olarak gerçekleşti. Burgan Bank bu rakam ile Türk bankaları arasında en yüksek sermaye yeterlilik rasyosuna sahip özel bankalardan biri olarak kayda geçti.
Konsolide mali tablolarında yılı 17.8 milyon TL, solo mali tablolarında 6.8 milyon TL kâr sağlayan banka sürdürülebilir büyümesine devam ediyor.
2014 sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç “2014, Burgan Bank açısından büyüme ve gelişme yılı olmuştur. Gerek güçlü sermayedarımızın Türkiye’ye olan inancı, gerek müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek geliştirdiğimiz ürün ve hizmetler, gerekse iştiraklerimiz olan Burgan Yatırım, Burgan Leasing ve Burgan Portföy’ün yüksek performansı, aldığımız başarılı sonuçlara büyük katkı sağlamıştır. Paydaşlarımıza sunduğumuz bu katma değeri 2015 yılında artırarak sürdüreceğiz” dedi.
 
En büyük motivasyonumuz Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak…
Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Burgan Bank olarak, kredi hacmimizi sektör ortalamasının iki katı üzerinde arttırdık. Bu artıştaki itici gücümüz kurumsal ve ticari bankacılık alanlarından geldi. Aynı zamanda perakende bankacılık başta olmak üzere hizmet sunduğumuz tüm iş kollarında, müşteri sayımızı ve işlem hacimlerimizi artırarak Türkiye’nin kalkınmasına ve istihdama destek olduk.
Ülkemizin gelişmesinde rol oynayacak projeleri destekleyecek ürün ve hizmetler geliştirmek banka olarak en büyük motivasyon kaynağımız. Nitekim Burgan Bank olarak sahiplendiğimiz turizm, imalat sanayi, perakende, gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteren büyük ölçekli müşterilerimizi de 2014 yılı içerisinde destekleyerek ülke ekonomisine olan katkımızı pekiştirdik.”
 
2015’te dış ticarete ve orta, uzun vadeli yatırım kredilerine ağırlık vereceğiz.
Burgan Bank Grubu’nun Türkiye’ye olan inancının altını çizen Murat Dinç, “Güçlü sermayedarımız ile özellikle MENA Bölgesindeki ağımız kuvvetli. 2014 yılı içerisinde de dış ticaret aracılık hizmetlerimiz önemli bir büyüme gösterdi. Ülkemizin öncelikli hedeflerinden olan ihracat alanında sunduğumuz hizmetler ve ürünler ile müşteri sayımızı hızla artırmaktayız. 2015 yılında da mevduatın yanı sıra fon kaynaklarımızı geliştirip çeşitlendirerek yatırımcıların yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi. 
2015 yılında istikrarlı büyümeye devam edeceğiz.
Murat Dinç, Burgan Bank’ın 2015 yılı plan ve hedefleri hakkında da şunları söyledi: “2014 yılında elde ettiğimiz bu başarılı sonuçları ve paydaşlarımıza sunduğumuz bu katma değeri 2015 yılında artırarak sürdürmeyi ve müşterilerimizin ilk üç bankasından biri olmayı hedefliyoruz. Bu sene de en önemli hedefimiz, yine sektörün üzerinde bir büyüme rasyosu ile hem aktif müşteri sayımızı hem de kredi hacmimizi artırmak olacak. 2015 yılında yine ekonominin göz bebeği KOBİ’lere özel ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edecek, kurumsal ve ticari bankacılık alanında geçen yıl olduğu gibi büyük proje finansmanları yapacağız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)