BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBuradaki eksiklik kapanmazsa acı büyür----

Buradaki eksiklik kapanmazsa acı büyür

Buradaki eksiklik kapanmazsa acı büyür
18 Mayıs 2014 - 06:55 www.finansgundem.com

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı Soma facıasını değerlendirdi

Soma'da gerçekleşen maden faciası ile Türkiye’de madencilik sektöründeki güvenlik zafiyetleri küresel platformda da gündeme geldi. Peki yatırımcıların bu faciadan sonra Türkiye’ye bakışları ne ölçüde değişir? Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı facia sonucu kederli ve üzüntülü olduklarını belirterek, “Bu bizim için birleştirici bir unsur olmalı. 17 Ağustos depreminin ardından ülke olarak topyekun çalışıp deprem ve yapılar konusunda yeni düzenlemeler geldi. Gelecek nesillere riski azaltılmış şehirler, düzgün bir ülke bırakabilmek için çalışma yapıldı. Bu olay için de elbette üzüntülüyüz. Ailelere başsağlığı diliyoruz. Ancak buradaki eksikliği kapatmazsanız, ders almazsanız bu daha büyük acı olur. Bu bizi umarım daha yüksek güvenlik kalite standartlarına ulaşacağımız ve dünyaya da doğru mesajlarla bu düzenlemelerle vereceğimiz bir yola götürür” dedi.

Birkaç yıl önce çıkarılan madencilik kanunun özellikle arama faaliyetleri ve analiz konusunda önemli kapı açtığını belirten Aycı, “Uluslararası platformda Türkiye ilgiyle takip ediliyor. Bugün sektörde 14-15 milyar dolar gelir mevcut. Bu konuda yapılacak doğru çalışmalarla 50-60 milyar dolar seviyesine çıkarabilmek mümkün. Yatırımcılar bu çalışmalara çok olumlu bakacaktır” dedi. (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)