BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBunu yapan ilk özel banka Garanti!----

Bunu yapan ilk özel banka Garanti!

Bunu yapan ilk özel banka Garanti!
13 Mart 2015 - 09:26 www.finansgundem.com

Garanti Bankası GMY Nafiz Karadere, kadın girişimcilere özel ayrıcalıklı bir yaklaşım benimseyen ilk bankanın Garanti olduğunu söyledi

Garanti Bankası, Ekonomist dergisi ve KAGİDER’in işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması”nı, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun (UN CSW) 59. oturumunda, “Türkiye’den İyi Uygulama Örneği” olarak sundu. 9-20 Mart 2015 tarihleri arasında New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenen oturum kapsamında, “Pekin +20 Kadın ve Ekonomi: Kadını Girişimcilik Yoluyla Motive Etmek ve Güçlendirmek” başlıklı bir yan etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe  Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Yöneticisi Selin Öz, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, yarışmanın finalistlerinden Directcomm’un sahibi Sanem Oktar ve Global Banking Alliance for Women CEO’su Inez Murray katılarak birer konuşma yaptı. Garanti Bankası  her yıl toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadın haklarının savunulması amacıyla “Kadının Statüsü Komisyonu” aracılığıyla düzenlenen toplantılara, 2. kez katılarak, Türkiye’yi temsil etti.

Kadının güçlendirilmesi konulu oturumla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti, kadın girişimcilerin ekonomiye yapacağı katkının farkına vararak, onlara özel ayrıcalıklı bir yaklaşım benimseyen Türkiye’nin ilk özel bankası... Bu farkındalık ve inançla, 2006’dan bu yana araştırıyor, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Duyduğumuz sorumluluk, sahip olduğumuz farkındalık ve inançla, kadınların ekonomiye katılımını ve girişimciliğini destekliyoruz. Gerek incelediğimiz araştırmalar, gerekse edindiğimiz tecrübe ve yaptığımız gözlemler sonucunda, kadın girişimcilerin öncelikli ihtiyaçlarını finans, eğitim ve cesaret olarak belirledik.

Bu alanları odak alarak, 3 ayaklı bir model geliştirdik. Bu kapsamda, sunduğumuz ayrıcalıklı kredilerle finansman desteği veriyor  düzenlediğimiz toplantılarda, bilgi edinebilecekleri ve eğitim alabilecekleri platformlar sağlıyoruz. 2007’den bu yana ise KAGİDER ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle, kadın girişimcilerin, başarılarını milyonlara duyurabilecekleri bir imkân sağlıyor  diğer kadınlara ise rol modeli olmalarını istiyoruz. Yarışma sayesinde doğan etkileşimin, daha fazla kadının girişimciliğe adım atmasını teşvik edeceğine inanıyoruz. Bu inançla hayata geçirdiğimiz yarışmada, her yıl sayıca giderek artan başarı hikayeleriyle karşılaşıyoruz. Garanti olarak, yarışmayla da sergilediğimiz yaklaşımın, iş hayatıyla sosyal faydayı buluşturan başarılı bir örnek olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, “KAGİDER olarak, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu Toplantıları’nda bugüne dek dört farklı proje ile yer aldık. Bu yıl da değerli iş ortağımız Garanti Bankası’yla beraber gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması’nı ‘Türkiye’den İyi Uygulama Örneği’ olarak sunmak üzere buradayız. Uzun süredir devam eden projemiz, ölçülebilir somut faydalar elde ettiğimiz ve kadını girişimcilik yoluyla motive etmek ve güçlendirmek temasıyla birebir örtüşen, çok kıymetli bir çalışma. Türkiye’de kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu olarak, nüfusun yarısının kadın olduğu bir ülkede, kadının evinde oturmaya zorlanmasının tek sonucunun ekonomik zarar olacağının her fırsatta altını çiziyoruz. Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması vesilesiyle, sekiz yıllık sürede 30.000'e yakın kadına dokunduğumuzu biliyoruz. Bu da gösteriyor ki, kadın girişimciliği desteklendiği takdirde ülkemizde genetikten nakliyeye, hizmetten servise, turizmden üretime pek çok alanda ve sektörde ekonomiye katılmaya başlamış, yaptığı işe inanan cesur kadınlar var.

Yarışma kapsamında incelediğimiz projeler, Türkiye genelinde iş yapan bu kadınların başarı öykülerini de gözler önüne seriyor. Ülkenin tamamını kapsayan projemiz sayesinde girişimciliğe ve istihdama katılmayı isteyen tüm kadınlara ilham kaynağı olduğumuzu, başarı hikayelerinin girişimci adaylarının yoluna ışık tuttuğunu biliyor ve Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması’yla gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın finalistlerinden, Directcomm şirketicinin kurucusu Sanem Oktar “Türkiye’de bir kadın girişimci olarak sadece 100.000 kadından biriyim, girişimci olmanın zorluğunun yanı sıra kadın girişimci olmanın getirdiği ekstra zorlukları da hep hissettim. Girişimciliğin ruhundaki yenilikçilik, tutku, vizyoner bakış açısı, çalışma hevesi ve çok yönlü düşünebilme özelliği, kadın girişimci olmak için yeterli değil. Ülkemizde girişimci bir kadınsanız ailenizi ikna etmek zor, sermayeye erişim sıkıntılı, networking desteği yetersiz ve rol modellerine de ihtiyacınız oluyor. Kadın girişimci olarak kendimi yalnız ve yetersiz hissettiğim zamanlar oldu.
 
Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması’nın finalistlerinden biri olmadan önce, yeterince iyi olmadığımı düşünüyordum. Yarışma sonrasında motivasyon artışımın yanı sıra işimde büyüme de sağladım. Ancak en önemlisi kadın konusundaki duyarlılığım arttı, yalnızlık duygum yok oldu çünkü hayatıma KAGİDER girdi. Aynı zorlu yollardan geçen ve çok başarılı sonuçlar elde eden diğer kadınlarla tanışmak, bir arada olmak farkındalığımı yükseltirken beni de kadın girişimciliği için çalışan biri haline getirdi. Tüm girişimci kadınlara başarıya giden yoldaki reçetemi ‘dene, adım at, ilerle ve networkün bir parçası ol’ şeklinde özetlemek istiyorum. Yalnız değiliz ve hatta her geçen gün, Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması gibi fırsatlarla yolumuz daha da çok aydınlanıyor. Bugün yarışma finalistlerinden biri olmanın yanı sıra, ülkemizdeki en etkin girişimci ağlarından KAGİDER’in bir parçası olmaktan ve Birleşmiş Milletler gibi önemli bir toplulukla bu vesileyle temas etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum.” dedi.

Global Banking Alliance for Women CEO’su Inez Murray ise “Garanti Bankası ve KAGİDER işbirliğinde gerçekleştirilen bu proje, girişimci Türk kadınlarına gerçek bir değer katarak dünya çapında örnek gösterilecek bir uygulama modeli ortaya koyuyor. The Global Banking Alliance for Women da bu paylaşımın hayata geçebilmesi için bir zemin oluşturuyor ve Garanti Bankası’nın bir üyemiz olmasından gurur duyuyoruz.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)