BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bunu iddia etmek Türkiye'ye haksızlık olur"----

"Bunu iddia etmek Türkiye'ye haksızlık olur"

Bunu iddia etmek Türkiye'ye haksızlık olur
12 Ocak 2016 - 23:46 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı David Cameron: "Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur"

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik mücadelesini artırdığının görüldüğünü söyleyerek, "Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur" dedi.

Cameron, İngiliz Parlamentosu'nda komisyon başkanlarının oluşturduğu  İrtibat Komisyonu üyelerinin Suriye'ye ilişkin sorularını yanıtladı.

Muhafazakar Parti milletvekili Crispin Blunt'ın "Suriye'nin  geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Suriyeli Kürtlerin dahil edilmemesine"  ilişkin sorusu üzerine Cameron, bu konunun Türkiye'nin pozisyonundan dolayı  "oldukça hassas bir konu" olduğunu belirterek, "Suriyeli Kürtler, Suriye'de  DAEŞ'e karşı yürütülen askeri kampanyada önemli rol oynuyorlar" diye konuştu.

Ancak siyasi sürece Suriyeli Kürtlerin katılımını sağlamanın daha zor  olduğunu ifade eden Cameron, Suriye'nin geleceğinde Sünni, Şii, Hristiyan, Alevi  ve Kürtlerin yer almasının önemli olduğunu kaydetti.

"Türklerin hassasiyetlerini ve endişelerini anlamamız da önemli"
Milletvekili Blunt'ın, "Türk hükümetinin PKK ile mücadeleyi DAEŞ'le  mücadelenin önüne koyduğunun görüldüğünü" iddia etmesinin ardından ise Cameron,  DAEŞ'in ortak düşman olduğunu açıkça ortaya koyduklarını dile getirerek,  sözlerine şöyle devam etti:

"DAEŞ'in olmadığı bir Irak için Kürtlerin önemli bir rolü olduğu  açıktır ve daha önce de söylediğim gibi, Suriye'de de önemli bir rol oynuyorlar.  Ancak bu, Türkleri doğru yaklaşım konusunda ikna etmek için devam eden bir süreç.  Türklerin hassasiyetlerini ve endişelerini anlamamız da önemli."

Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik tutumunun "şeffaf olmadığını" savunan  Blunt'a karşılık Başbakan Cameron, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele konusuna daha  fazla odaklanmasını istediklerini ifade ederek, "Buna yönelik işaretler var.  Örneğin, Türkiye-Suriye sınırında olanlara bakılabilir. Petrol kaçakçılığı gibi  konularda, İngiltere ve Avrupa'daki diğer ortaklarıyla Türkiye yakından  çalışıyor. Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik mücadelesini arttırdığını görüyoruz ve bu  yönde de teşvik sürdürülmeli" dedi.

Crispin Blunt'ın "Türkiye'nin, Pakistan'ın Afganistan'da oynadığı gibi  DAEŞ'e karşı çifte bir Oyun oynama tehlikesi var mı?" sorusuna Cameron, şu yanıtı  verdi:

"Bunu iddia etmek adil değil. Bu adil bir kıyaslama değil. Türkiye,  kendi vatandaşlarını kaybederek, bizzat DAEŞ mağdurudur. Eğer (Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip) Erdoğan ve (Başbakan Ahmet) Davutoğlu gibi Türk politikacılarla  konuşursanız, Kürt terörizminden endişe duydukları açıktır. Bu geçmişte olduğu  gibi şimdi de vardır ve büyük olasılıkla gelecekte de olacaktır. Bunu anlamak  gerekir. Ancak, Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli  mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)