BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank: Enflasyonun düşme beklentilerİ şüpheli----

Bundesbank: Enflasyonun düşme beklentilerİ şüpheli

Bundesbank: Enflasyonun düşme beklentilerİ şüpheli
22 Mayıs 2024 - 13:17 www.finansgundem.com

Bundesbank raporunda "Temel dezenflasyon süreci için hala riskler var. Ücret artışı son dönemde beklenenden daha güçlü oldu. Bu durum, özellikle hizmetler üzerindeki yüksek fiyat baskısının daha uzun süre devam edebileceği anlamına gelebilir" dedi.

Bundesbank, Almanya'da ücretlerin beklenenden daha hızlı arttığını ve bunun da enflasyonun düşmeye devam edeceği yönündeki beklentilere şüphe düşürdüğünü söyledi.

Bundesbank aylık raporunda "Temel dezenflasyon süreci için hala riskler var. Ücret artışı son dönemde beklenenden daha güçlü oldu. Bu durum, özellikle hizmetler üzerindeki yüksek fiyat baskısının daha uzun süre devam edebileceği anlamına gelebilir" dedi.

Rapora göre, yan ödemeler de dâhil olmak üzere toplu sözleşmeyle belirlenen kazançlar yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda %6,2 artarken, bu oran 2023'ün son üç ayında %3,6'ya geriledi.

Bir defaya mahsus ödemeler hariç tutulduğunda, toplu olarak mutabık kalınan ücretler son çeyrekte yıllık %3,0 artarak üç ay öncesine göre daha hızlı bir artış göstermiştir.

Bundesbank, "Bu, 2021 baharından bu yana uzun vadeli bağlamda oldukça yüksek olan reel kazançlardaki artış eğilimini genişletiyor" diye ekledi.

Bundesbank, Almanya'da enflasyonun nisan ayındaki %2,4'ten Mayıs ayında yükselmesini ve önümüzdeki aylarda biraz daha yüksek bir seviyede seyretmesini bekliyor..

Almanya'nın 2024 büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi

 

Almanya'da enflasyon nisanda sabit kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)