BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBundesbank artan kırılganlıklar konusunda uyardı----

Bundesbank artan kırılganlıklar konusunda uyardı

Bundesbank artan kırılganlıklar konusunda uyardı
23 Aralık 2021 - 10:02 www.finansgundem.com

Handelsblatt gazetesinin haberine göre, Bundesbank Başkan Yardımcısı Claudia Buch, finans sisteminde “artan kırılganlıklar” için uyarıda bulundu ve bankaların kâr üzerinde çok fazla odaklanmış olabileceğinden endişe duyduğunu kaydetti.


Bundesbank Başkan Yardımcısı Claudia Buch, piyasa faizlerinin sert bir şekilde artması durumunda, sistemin “tekrar baskı altında kalabileceğini” kaydetti ve önlem olarak “konjonktür karşıtı sermaye tamponu” oluşturma çağrısında bulundu.

Buch, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği söyleşide, “Bu, mevcut sermayeyi korur, bu nedenle kriz durumunda kullanılabilir” dedi.

Buch, “Zira şu anda finans sisteminde kırılganlıkların artmakta ve risk farkındalığının azalmakta olduğunu görüyoruz. Her yerde getiri arama ön planda. Bu beni endişelendiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bundesbank Başkan Yardımcısı, bir süredir, daha fazla kredinin, kendi kendilerini finanse edebilenlerden ziyade banka kredilerine bel bağlayan bağımlı “zayıf şirketlere” verildiğini söyledi.

Buch, “Ne yazık ki, bankaların iç modelleri makroekonomik risklerin etkilerini çok iyi yansıtmıyor. Bankalar bu gibi gelecek risklerini hafife alabilirler” dedi.

Bundesbank, Almanya'nın 2021 ve 2022 büyüme görünümünü düşürdü

 

Bundesbank: Dijital euro nakit paranın yerini tutamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)