BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan'da 2 Rus diplomat 'istenmeyen kişi' ilan edildi----

Bulgaristan'da 2 Rus diplomat 'istenmeyen kişi' ilan edildi

Bulgaristan'da 2 Rus diplomat 'istenmeyen kişi' ilan edildi
03 Mart 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Sofya Büyükelçiliğinde görev yapan iki diplomatı “Bulgaristan aleyhine casusluk yaptıkları gerekçesiyle” istenmeyen kişi ilan etti.


Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mitko Dimitrov, isimleri açıklanmayan Rus diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre verildiğini dile getirdi. Dimitrov, Bulgaristan güvenlik organlarının, Dışişleri Bakanı Teodora Gançovska’ya diplomatik dokunulmazlığına sahip iki kişinin Bulgaristan’daki casusluk faaliyetlerine ilişkin kanıt içeren bilgi ilettiğini söyledi.

Diplomatların sınır dışı edilme kararını bildirmek üzere Rusya’nın Sofya Büyükelçisi Eleonora Mitrofanova’nın dışişleri bakanlığına çağrıldığı fakat Mitrofanova'nın mazeret göstererek ilgili notayı teslim almak üzere başka bir diplomatı yolladığı ifade edildi.

Büyükelçiliğe bir nota daha

Sözcü Dimitrov, Rusya büyükelçiliğine diğer bir nota daha verildiğini söyledi. Mitko Dimitrov, ikinci notada, Rusya’nın Sofya Büyükelçiliği resmi internet sitesinde son dönemde yayınlanan ve Bulgaristan açısından “hakaret içerikli ifadelerin kullanıldığı” bazı yazılı paylaşımların derhal kaldırılmasının istendiğini vurguladı.

Rusya’nın Sofya Büyükelçiliğinin notalara cevaben yaptığı yazılı açıklamaya göre Bulgaristan’ın Moskova Büyükelçiliğinde görev yapan iki Bulgar diplomat da en kısa sürede sınır dışı edilecek.

Emekli Bulgar generale soruşturma

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Rusya Büyükelçisi Mitrofanova’nın tavrını eleştirerek “Rusya büyükelçisinin bizzat Dışişleri Bakanlığına gelmeyip de başka bir diplomatı yollamasını doğru bir tavır olarak görmüyorum” diye konuştu.

Bu arada Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev, Devlet Milli Güvenlik Ajansının (DANS) Rusya Federasyonu Büyükelçiliği lehine casusluk yapan emekli bir Bulgar generalle ilgili soruşturma yaptığını duyurdu.

Geşev, söz konusu emekli generalin 2016'dan beri Sofya Büyükelçiliğine devlet sırrı içeren veriler sunduğunu, bu generalin geçmişte Bulgaristan’ı temsilen yurt dışında çeşitli görevlerde bulunduğunu, Savunma Bakanlığında çalıştığını ve AB ile NATO’yu ilgilendiren gizli bilgilere erişim sahibi olduğunu söyledi.

Fitch ve Moody's Rusya'nın kredi notunu düşürdü

39 ülke Ukrayna'da işlenen suçların soruşturulması için UCM'ye başvuru

Ukrayna'dan tarım ürünleri ithalatında istisna

Zelenskiy: Rusya'nın planlarını bozduk

ABD'den Ukrayna'ya askeri destek gerçekleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)