BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Bulgaristan-Türkiye gaz tedarik anlaşmasına soruşturma----

Bulgaristan-Türkiye gaz tedarik anlaşmasına soruşturma

 Bulgaristan-Türkiye gaz tedarik anlaşmasına soruşturma
20 Ekim 2023 - 08:48 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, Bulgaristan-Türkiye gaz tedarik anlaşmasına ilişkin soruşturma başlattı

ICIS tarafından görülen bir mektuba göre, Avrupa Komisyonu, AB rekabet kurallarının olası ihlallerine ilişkin, Bulgaristan'ın gaz yetkilisinin Türkiye üzerinden gaz tedarikine erişmesine izin veren anlaşmayı soruşturuyor.

ICIS'ın internet sitesinde yer alan habere göre, AB Rekabet Genel Müdürlüğü, bu ayın başlarında gönderdiği mektupta Bulgargaz'dan, aralarında BOTAŞ'la yaptığı tedarik anlaşmaları ve Türkiye-Bulgaristan sınırındaki kapasite rezervasyonlarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı kapsamlı bir belge listesi göndermesini istedi.

Bu yılın başında Bulgargaz ile BOTAŞ, Bulgar tarafının BOTAŞ şebekesine erişimini sağlayacak bir anlaşmaya imza atmışlardı. Marmaraereğlisi LNG Terminali üzerinden Bulgaristan’a doğal gaz sevkiyatını öngören anlaşma doğrultusunda, 12 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen törenle ilk sevkiyat başladı.

Anlaşmanın ardındnan bünyesinde dünyanın en büyük enerji şirketleri ve finans kuruluşlarını barındıran Avrupa Enerji Tüccarları Federasyonu (EFET), açıklama yaparak endişelerini dile getirdi.

İmzalanan anlaşma kapsamında Bulgaristan’a 13 yıl süreli olmak üzere yıllık 1,5 milyar metreküp doğal gaz satışı gerçekleştirilecek.

Nisan genel seçimlerinin ardından kurulan Bulgar hükümeti de, şeffaflıktan yoksun olduğu ve ülkeye milyarlarca dolara mal olacağı gerekçesiyle önceki geçici yönetimin çalışmalarına ilişkin daha geniş bir inceleme kapsamında tedarik anlaşmasıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Bakan Varank: Doğal gaz tedariki konusunda Türkiye'den yardım istediler

 

Finlandiya, Rusya ile boru hattı gaz tedarik anlaşmasını iptal etti

 

Avrupa'nın gaz tedarikinde LNG'nin payı artmaya devam edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)