BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Varank: Doğal gaz tedariki konusunda Türkiye'den yardım istediler----

Bakan Varank: Doğal gaz tedariki konusunda Türkiye'den yardım istediler

Bakan Varank: Doğal gaz tedariki konusunda Türkiye'den yardım istediler
07 Ekim 2022 - 06:43 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Balkan ülkeleri liderlerinin doğal gaz tedariki konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istediklerini söyledi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Tekstil Sektöründe İhracata Değer Katanlar Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Varank, Avrupa ülkelerinin enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu ve doğal gaz tedariği konusunda Türkiye'den yardım isteyen ülkelerin olduğunu söyledi.

Balkan ülkeleri liderlerinin hepsinin tek tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ricacı olduklarını söyleyen Varank, “Eğer Rusya bize sıkıntı çıkarırsa bizim bu kışı atlatma şansımız yok. Türkiye bir enerji koridoru. Buralardan bize gaz sağlama imkanınız var mı? Bütün bu maddeleri sayın Cumhurbaşkanımızla yaptıkları toplantılarda bir numara olarak ön plana çıkardılar” dedi.

"Özel sektör yatırımları için cazip teşvikler sağlanıyor"

Varank, hem tekstilde hem de diğer sektörlerde yatırım, üretim, istihdam ve ihracattan taviz vermediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi. Yeşil ve dijital dönüşümlere destek verdiklerini ve özel sektör yatrımları için cazip teşvikler sağladıklarını belirten Varank şunları söyledi:

Oluşturduğumuz fonlarla yenilikçi girişimciliğe katkı sağlıyoruz. Ülkemizin teknolojik dönüşümü için gerekli insan kaynağını oluşturmak için etkili programlar oluşturuyoruz. Tüm bunların yanında uzay ve yapay zeka gibi çığır açıcı alanlarda ülkemizi çağ atlatacak vizyon projeleri de geliştirmeye devam ediyoruz. Tekstil de bizim bu gayretlerimizi bilişimci ve girişimcilerin çabalarıyla birleşerek fark oluşturduğu bir sektördür.

Dünya ekonomilerinin zorlu sınavlardan geçtiğini kaydeden Varank, "Enerji ve emtia fiyatlarındaki artışlar küresel bir problem haline getiriyor. Türkiye bu olumsuz gelişmelerden etkileniyor ama ülkemizin sanayi öncülüğünde elde ettiği başarıları gölgeleyemeyeceği bir gerçek. Dünyada baş gösteren sorunlar aslında birçok fırsatları da beraberinde getirebiliyor" diye konuştu.

Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısıyız

 

Bakan Varank: Ar-Ge harcamaları 30 kat arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)