BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBulgaristan, Rus gazına uyguladığı vergiyi kaldırdı----

Bulgaristan, Rus gazına uyguladığı vergiyi kaldırdı

Bulgaristan, Rus gazına uyguladığı vergiyi kaldırdı
18 Aralık 2023 - 17:10 www.finansgundem.com

Bulgaristan, verginin Rusya'nın güneydoğu Avrupa'ya gaz akışını sınırlayabileceğinden ve bölgesel gaz merkezlerinde oynaklığı artırabileceği endişesi nedeniyle Rusya'nın transit gazına uyguladığı vergiyi kaldırdı

Bulgaristan Parlamentosu, bugün yapılan oylama ile Rusya'nın transit gaz akışına yakın zamanda uygulamaya başladığı vergiyi kaldırdı.

Karar, Bulgaristan'ın başta Gazprom olmak üzere herhangi bir Rus gaz tedarikçisinden ödeme tahsil edememesi üzerine, 13 Ekim'de yürürlüğe giren 20,00 BGN/MWh (10,22 EUR/MWh) verginin geçen hafta askıya alınmasının ardından geldi.

Montel-Foreks'in haberine göre, piyasa katılımcıları, verginin Rusya'nın güneydoğu Avrupa'ya gaz akışını sınırlayabileceğinden ve bölgesel gaz merkezlerinde oynaklığı artırabileceğinden endişe ediyordu.

Macaristan, Avrupa Komisyonu'ndan yeni vergi konusunda Bulgaristan'a karşı ihlal prosedürü başlatmasını isterken, Sırbistan da müdahale çağrısında bulunmuştu.

Bulgaristan başlangıçta toplanan vergiden 2024 yılında 2 milyar BGN'nin üzerinde gelir beklemişti, ancak daha sonra bu tutarı devlet bütçesinden çekti.

Bulgar siyasetçi ve eski başbakan Kiril Petkov geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkesinin bunun yerine diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte Rusya boru hattı sevkiyatlarına da çok taraflı bir vergi getirilmesini isteyeceğini söyledi.

Bulgaristan, Rus petrolünün ithalatı ve rafinesini yasaklayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)