BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBülent Arınç'tan fişleme açıklaması----

Bülent Arınç'tan fişleme açıklaması

Bülent Arınç'tan fişleme açıklaması
11 Aralık 2013 - 21:05 www.finansgundem.com

​Bülent Arınç, fişleme iddialarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2014 yılı bütçesinin birinci turunda hükümet adına TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

"Fişlemeler..."

MİT'in, son yıllarda reform niteliğinde çalışmalar başlattığını belirten Arınç, Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun düzenli olarak çalıştığını anlattı.

MİT'e tahsis edilen bütçenin arttığına yönelik haberlerin yer aldığını anımsatan Arınç, "Bu artışın, sadece reform niteliğindeki faaliyetlerin bir mali karşılığı olarak kabul edilmesi gerekir" dedi. Arınç, şunları söyledi:

"MİT konusu gündeme geldiğinde gazetelerde yer aldığı şekliyle "fişlemeler" konusu... Elbette fişlemeler, bir insan hakkında resmi bir görev olmadan, kanunla veya yönetmeliklerde görevlendirilmiş olanların katkısı olmadan, insanların takip edilmesi, özel hayatlarına girilmesi, kişilik haklarına karşı saygısızlık yapılması fevkalade çirkindir, suçtur, ahlaksızlığın ta kendisidir.

Ben de bana bağlı kurumlarda şunu görüyorum: Bugün hemen hemen her kurum, stratejik noktalara eleman alınması noktasında bir sınav başlatırken, sınavda başarılı olduktan sora atama noktasına gelirken, bu kişi hakkında geçmişe dönük bilgi edinmek istiyor. Uzman yardımcıları, müşavirler, genel müdürler, müsteşarlar için bu böyledir. Bunlarla ilgili devletin güvenliği, iç ve dış tehlikeler konusunda kendisine verilmiş görevleri MİT yapıyorsa, bu kişisel verilerini de devletin kendisine verdiği bir görevi ifa ederken MİT'in görevinin dışındaki herhangi bir şeyi tespit etmemesi, dinlememesi, araştırmaması ve sormaması gerekiyor. Her yıl binlerce insan belli görevlere atanma noktasında kanun gereği bu tür bir bilgi toplama faaliyetinden geçirilmektedir. Bunda bir sıkıntı var diyorsanız, bu kanunlarla yapılabilecek bir şeydir. Yazılı hukukun belki bu şekle getirilmesinde fayda vardır. Ancak herhangi bir kişi hakkında özel hayatı, inancı, dili, dini, ırkı, yani kendisini temsil ederken yaşadığı, kimliğiyle ilgili gelişigüzel bilgilerin, kanaatlerin veya düşüncelerin kalemlerle yazılıp oralara buralara servis edilmesi, kanun nazarında da suçtur, bunları tasvip etmek de mümkün değildir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)