BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS TerminalleriBugün işletmeler için milat----

Bugün işletmeler için milat

Bugün işletmeler için milat
01 Ekim 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

İki yıldır üzerinde çalışılan şirketlere internet sitesi açma zorunluluğu ve yazarkasa POS uygulaması bugün başladı

1 Ekim şirketler için tarihi bir gün oldu. EFT-POS özellikli yeni nesil yazarkasa kullanma ve bağımsız denetime tabi şirketlerin internet sitesi açma zorunluluğu bugünden itibaren başladı. Yeni nesil yazarkasa kullanımı mecburiyetine tabi olan mükellefler cihazlarını, alış faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün içinde bağlı oldukları vergi dairesine kayıt ettirebilecek. TÜBİTAK tarafından yürütülen teknik incelemeler sonucunda bugün itibarıyla, Maliye Bakanlığı'nca onaylanmış 3 adet EFT-POS özellikli yazarkasa cihaz modeli bulunuyor. İnceleme aşamasında olan 3 firma da onay almayı bekliyor. Uygulamaya geçen yılın sonunda başlanılması düşünülüyordu. Ancak talepler üzerine 1 Temmuz 2013 olarak belirlenen tarih, 1 Ekim'e uzatılmıştı.
TESCİL TARİHİ ÖNEMLİ
İnternet sitesi açma zorunluluğu ise 1 Temmuz'dan sonra kurulan bağımsız denetime tabi şirketleri kapsıyor. Uygulamayla şirketlere ticaret siciline tescil edildiği tarihten itibaren 3 ay içinde internet sitesi açmaları zorunluluğu getirildi. Zorunluluk kapsamına giren ve halihazırda internet sitesi olan şirketler, belirlenen kurallara göre sitelerini güncelleyecek. Şirketler, bu kapsamda internet sitelerinin bir bölümünü kanunen duyurulması gereken ilanların yayımlanması için düzenleyecek.
MERSİS NUMARASI İLE TESCİL EDİLECEK
Şirketler internet sitesi yükümlülüğünü doğrudan kendileri yerine getirebileceği gibi Merkezi Veri Tabanı Hizmet Sağlayıcısı (MTHS) adı verilen özel hukuk tüzel kişilerinden de destek alabilecek. Site, şirketlerin MERSİS numarası altında tescil edilecek. Buraya konacak bilgiler arasında, şirketin MERSİS numarası, merkezi, taahhüt edilen ve ödenen sermaye miktarı ile anonim şirketlerde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin, limited şirketlerde müdürlerin, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde ise yöneticilerin isimleri yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)