BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bugün de parayı bulduk, yiyelim o zaman"----

"Bugün de parayı bulduk, yiyelim o zaman"

Bugün de parayı bulduk, yiyelim o zaman
21 Haziran 2013 - 09:29 www.finansgundem.com

Kurdukları şirketleri "iflas etti" gösterip, haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen gruptan 29 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı

Konya merkezli operasyonda 29 kişi, kurdukları şirketleri "iflas etti" gösterip haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla adliyeye çıkarıldı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 kişiden 6'sı, polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan 29 zanlı ise adliyeye sevk edildi.
Nitelikli dolandırıcılık olayıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Polis, 32 ilde 100'e yakın müştekiyle görüştü. Zanlıların, kapatılan geçmişi temiz şirketlerin devirlerini alarak piyasaya güven verdikleri öğrenildi.
Kendi aralarında karşılıksız çeklere "proje" ve "katalog" diyen zanlıların her olay sonrası bir araya gelerek kutlama yaptıkları bildirildi. Ayrıca Şahin U'nun, örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı kişileri telefonla arayarak, "Bugün babanız için ne yaptınız?" dediği ileri sürüldü.
Gözaltındakilerden İdris Ö'nün ise sosyal paylaşım sitesinde "Bugün de parayı bulduk, şükür. Yiyelim o zaman" yazması dikkati çekti.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla bir grubu takibe almış, çalışmaların tamamlanmasıyla dört gün önce Konya merkezli İstanbul, Ankara, Antalya ve Mersin'de çok sayıda adreste arama yapılmıştı.
Kurdukları 10 şirketi "iflas etti" gösterip, haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen 35 kişi yakalanmıştı. Resmi belgede sahtecilik ve karşılıksız fatura düzenleyerek yaklaşık 3 milyon liralık nitelikli dolandırıcılık olayına karıştıkları öne sürülen zanlıların, mal ve hizmet alım satımı olmadan, kendi aralarında fatura keserek şirketlerin cirolarını yüksek tuttukları bildirilmişti.
Zanlıların, karşılığı olmayan çekleri mal alımında kullandıkları, sonrasında malları satıp paraya çevirdikleri öne sürülmüştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)