BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett'ın banka temettüleri nasıl yükselecek?----

Buffett'ın banka temettüleri nasıl yükselecek?

Buffett'ın banka temettüleri nasıl yükselecek?
12 Mart 2015 - 06:47 www.finansgundem.com

Milyarder işadamı Warren Buffett'ın kasasına Fed'den onay çıkarsa 70 milyar dolar daha girecek

Warren Buffett’ın ABD bankaları üzerindeki iddiaları, sermaye planlarının Fed tarafından onaylanmasının ardından temettülerin yıllık olarak yaklaşık 70 milyar dolar artmasını sağlayacak.

Fed Çarşamba günü yaptığı açıklamada ülkenin en büyük bankalarına uyguladığı stres testinin ardından temettü ödemlerinin artırılmasına izin vereceğini açıkladı. Buffett’ın sahip olduğu Berkshire Hathaway Inc., Wells Fargo & Co. ve American Express Co.’nun en büyük hissedarı.

Berkshire’in Coca-Cola Co. ve International Business Machines Corp.’taki varlıklarının yanı sıra iki şirkette bulunan hissesi, firmanın 31 Aralık itibarıyla 117.5 milyar dolarlık hisse senedi portfolyosunun yaklaşık beşte üçünü oluşturuyor. Buffett söz konusu grubu “Büyük Dörtlü” olarak adlandırıyor ve her yıl temettülerinin şirketine yaptığı katkı yanında Berkshire’ın şirket karlarındaki payına dikkat çekiyor.

Buffett geçtiğimiz ay hissedarlara yaptığı açıklamada, “Eğer hisse başına karlar şirketlerin beklentileri ile paralel artarsa Berkshire’a temettüler de artacak ve daha önemlisi gerçekleşmemiş sermaye kazancımız da yükselir” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)