BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett yine alıma geçti----

Buffett yine alıma geçti

Buffett yine alıma geçti
18 Kasım 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway 3.7 milyar dolar tutarında Exxon Mobil hissesi satın aldı

Milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın sahip olduğu Berkshire Hathaway, ABD’nin SPK’sı SEC'e yaptığı bildirimde, Eylül ayı sonu itibariyle 3.7 milyar dolar değerinde 40 milyon adet Exxon Mobil hissesi satın aldığını söyledi.
Bu hisse alımı ile birlikte Berkshire Hathaway, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük enerji şirketi konumundaki Exxon Mobil'in yüzde 0.92 hissesine sahip olarak altıncı büyük hissedar konumuna geldi.
Exxon Mobil hisseleri, açıklamanın hemen ardından yüzde 0.9 değerlenerek 94.07 dolar seviyesini gördü. ABD'li enerji devinin hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 7.7 değerlendi.
Berkshire Hathaway, 2011 yılında da teknoloji şirketi IBM'den 10 milyar doları aşan bir hisse satın alımı gerçekleştirmişti.
Exxon Mobil'in hisselerinin değerinin altında olduğunu ve piyasalar tarafından gözardı edildiğini düşünen Maryland Üniversitesi profesörlerinden David Kass, "Warren Buffett, Exxon Mobil'i ve bu işi çok iyi biliyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)