BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu seviyede altın alınmalı mı?----

Bu seviyede altın alınmalı mı?

Bu seviyede altın alınmalı mı?
16 Nisan 2013 - 09:23 www.finansgundem.com

Societe Generale, altın fiyatlarındaki hızlı düşüşün abartılı olduğunu kaydetti

Singapur'da Societe Generale Private Banking portföy yönetim çözümleri bölgesel müdürü David Poh, altın fiyatlarındaki düşüşün kısa vadede "abartılı" olduğunu kaydederek, yatırımcılara 1,300 dolar seviyesinden altın alımı ve Güneydoğu Asya ülkelerinin hisse senedi alımı tavsiyesinde bulundu.
Poh, "Geçen Cuma günü, FOMC tutanakları sızdırıldığında, politika yapıcılarının parasal genişlemeyi (QE) daraltabilecekleri ortaya çıktı. Bu, altındaki düşüşün başlangıcı oldu. Fed politika yapıcıları QE'yi daraltırlarsa, altın fiyatları düşecek. Bu, doğal ve altın fiyatlarındaki düşüşü ateşledi. Ancak ABD ekonomisine bakarsanız, makro veriler son dönemlerde iyi değil. Konut verileri pozitif değil, perakende satışlar beklentilerin altında, 2. çeyrek GSYİH geçen yılki gibi olacak. ABD'de genel makroekonomik tablo fanttastik görünmüyor. Sadece bu açıdan bakıldığında, QE'nin yakın bir zamanda durdurulmayacak. QE devam edecek" dedi.
Poh, herşeyin parlak görünmediğini ve bu nedenle altının tutunması gerektiğini kaydetti ve son birkaç gündür görülen bu düşüşün abartılı olduğunu ve 1,300 dolar seviyesinden altın alımı için iyi bir zaman olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)