BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBu kentte dolandırılan turiste müjde----

Bu kentte dolandırılan turiste müjde

Bu kentte dolandırılan turiste müjde
12 Mart 2013 - 18:10 www.finansgundem.com

Kent belediyesi şehirde dolaşırken yabancı olmasından dolayı dolandırılan turistlerin zararını ödeyeceğini duyurdu

Seul Belediyesi, şehri gezmeye gelen turistlerin kalbini kazanacak bir uygulamayı kanunlaştırmayı hedefliyor. Belediye yetkilileri, yabancı uyruklu turistlerin taksiye binerken veya alışveriş yaparken dolandırılmaları halinde zararlarının belediye tarafından ödenmesini öngören bir düzenleme hazırlandığını ifade etti. Alınan bilgiye göre, söz konusu düzenlemenin Haziran ayından itibaren uygulanması hedefleniyor. Ayrıca, söz konusu düzenlemenin mimarının Seul Belediye Başkanı Park Won-soon olduğu belirtildi.
Sadece 2011 yılında 148 turistten dolandırıcılık ihbarı alındığını ifade eden bir belediye yetkilisi, turistlerin zararının ödenemediğini veya çok geç ödendiğini söyledi. Güney Kore ile beraber başkent Seul'ün "turizm için güvenli" imajının zedelenmesinin kabul edilemez olduğunu düşünen Seul Belediye Başkanı Park'ın, böyle bir düzenleme yapılması için talimat verdiği aktarıldı.
Seul Belediyesi Turizm Ofisi'nden alınan bilgiye göre, turisti dolandıran taksici veya satıcıyı ihbar eden Koreli vatandaşlar da 500 bin won, yaklaşık 470 dolar para ödülü alacak. Özellikle turistlerden yüksek fiyat almaya çalışan restorant, hediyelik eşya dükkanı gibi işletmelere karşı sert önlemler alınacağı ifade edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)